Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo overleeft jullie vriendschap die baby

Zo overleeft jullie vriendschap die baby

Zo overleeft jullie vriendschap die baby

In het ziekenhuis stonden ze meteen aan je kraambed om kirrend die super schattige baby van je te bewonderen. Maar dat jij je nu ’s nachts meer zorgen maakt om flesjes dan shotjes, dat begrijpen je beste vriendinnen niet helemaal.

5 toptips voor babyloze bff’s

1. Sms! Bel! Visit!

Je vriendin heeft het dan wel héél druk met het verversen van die zoveelste luier, ze zal altijd blij zijn om wat van je te horen. Kan ze niet weg omdat manlief ab-so-luut moet gaan voetballen? Haal een grote zak popcorn, installeer je met haar op de sofa en maak er een meidenavond van.

2. En hoe gaat het met jóú?

Vergeet niet te vragen hoe het met haar gaat. Iedereen zit steeds te praten over die baby. Tuurlijk vindt ze het fijn dat je geïnteresseerd bent in haar nageslacht, maar ze is méér dan alleen maar mama. Ze houdt ook nog steeds van Ryan Gosling en roddels.

3. Babysit gezocht!

Kan jouw lieve nichtje van een jaar of zestien wel wat extra zakgeld gebruiken? Stel haar eens voor aan je vriendin. Als het klikt, heb jij je vaste dansmaatje terug én is je nichtje je eeuwig dankbaar. Let op: zonder te verwittigen met je vreselijk puberende neefje van dertien aan de deur staan en je vriendin meesleuren naar een of ander obscuur feestje tot in de vroege uurtjes, is géén goed idee.

4. Be kind

Oké, jij hebt niet altijd een boodschap aan het zoveelste ge-wel-di-ge verhaal over de ge-wel-di-ge avonturen van haar ge-wel- di-ge kroost, maar zo veel moeite kost het eigenlijk niet om even verbaasd te knikken, op gepaste momenten ‘Nee, écht?’ te zeggen en aan het einde van de anekdote mee te lachen. Zij luistert ook geduldig naar jouw eeuwige twijfels over het feit of je die ene knapperd nu een sms moet sturen of niet.

5. Geduld is een mooie deugd

Waarschijnlijk past ze nu weleens voor een meidenavond, misschien slaat ze er zelfs twee over en kan ze ook de derde keer niet mee. Blijf haar toch uitnodigen. Het is niet omdat ze geen zin heeft in een avondje onder vriendinnen dat ze je voorstel afslaat. Ooit zegt ze weer ja, volmondig. En dan gaat ze zó loos, dat jullie de avond van jullie leven hebben.

 

5 toptips voor first-time mommies

1. Gedaan met de babytalk

Praat niet alleen over de escapades van je superschattige en ongetwijfeld geniale mini-you. Over de eindeloze reeks slapeloze nachten. De langs alle kanten – echt álle kanten – overlopende sh*t-pampers. Of je bevalling van 24 uur. Je vriendinnen hoeven dat echt niet te horen, en belangrijker: je wil niet eeuwig de enige mama in je kliekje zijn, toch? Extra tip: de zin ‘Jij kan dat niet begrijpen, want jij hebt geen kinderen’ is een totale no-go!

2. Planning is key

Ja, je agenda puilt uit van de onmisbare dates – waar blijven al die verjaardagsfeestjes, doktersafspraken, schoolfeesten en oudercontacten vandaan komen? – maar als je goed zoekt, vind je vast nog wel een gaatje. Een fijne meidenavond of misschien zelfs een citytripje… schrijf hem op. Nu. In hoofdletters. Gearceerd met fluo. En drie keer onderstreept.

3. Sleep jezelf uit de zetel

Soms wil je gewoon slapen, en echt: dat begrijpen je kinderloze vriendinnen vast wel. Maar uit een avondje vol getetter en geschater haal je ook bakken energie. Het loont dus de moeite om jezelf van de zetel naar je douche te sleuren en fris gewassen richting je vriendinnen te trekken. En onthoud te allen tijde: the bags under your eyes are Chanel!

4. #Durftevragen

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je tijd voor jezelf en je vriendinnen neemt. Je komt als herboren thuis en dan lijkt die zoveelste herhaling van Bumba om 7 uur ‘s ochtends niet eens meer zo erg.

5. Girls night in

Je hoeft niet altijd de stad in te trekken om je met je vriendinnen te amuseren. Nodig de meisjes bij je thuis uit, bestel een megalading sushi (en een kratje wijn of twee) en geniet van jullie girltime. Filmpje kijken, muziek beluisteren of gewoon úren babbelen: het wordt vast een topavond.

 

Lees ook: