Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 vreemde factoren die leiden tot een geslaagd huwelijk

6 vreemde factoren die leiden tot een geslaagd huwelijk

6 vreemde factoren die leiden tot een geslaagd huwelijk

(Copyright: Corbis)

De succesformule voor een geslaagd huwelijk: we zouden het allemaal heel graag weten. De wetenschap onderzocht daarom verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op jouw happily ever after-verhaal. Sommige conclusies doen echter flink de wenkbrauwen fronsen…

1. Je ring mag niet te duur zijn

1430343
Neen, je hoeft niet tevreden te zijn met een plastiek exemplaar uit een automaat. Maar uit een Amerikaanse studie bleek dat hoe meer de verlovings- en trouwringen kosten, hoe groter de kans op een echtscheiding. Zo zouden mannen die tussen de 2000 en 4000 euro aan hun ringen spenderen tot 1,3 keer meer kans maken op een scheiding dan degenen die tussen de 500 en 2000 euro uitgeven. Want geld maakt niet gelukkig, om het lekker clichématig te verwoorden.

2. Nodig veel mensen uit op je huwelijksfeest

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Een koppel dat meer dan 200 mensen uitnodigt voor het trouwfeest, zou maar liefst 92% minder kans hebben om hun huwelijk op de klippen te zien lopen dan een koppel dat ervoor kiest te ontsnappen naar Las Vegas en hun trouwerij met z’n tweetjes te vieren.

Opgepast: dat betekent niet dat je al het geld dat je uitspaarde, door een goedkopere ring te kiezen, mag spenderen aan je feest. Veel gasten uitnodigen op je trouwfeest mag dan een positieve invloed hebben op het verdere succes van je huwelijk, een te kostbare party heeft hetzelfde effect als die dure ring. De onderzoekers wijten deze resultaten aan stress: koppels die teveel uitgeven aan hun huwelijksdag komen achteraf vaak in financiële problemen en dat zou voor spanningen tussen de newlyweds zorgen. Door een realistisch budget vast te stellen – en je daar ook aan te houden – kun je dus heel wat miserie vermijden.

3. Op huwelijksreis gaan

 

1430347
Geen tijd om op huwelijksreis te gaan? Het zal misschien toch de moeite waard zijn om tijd te maken, aangezien koppels die op huwelijksreis gingen 41% minder kans hebben op een scheiding. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar reizen duidelijk wel!

4. Ga niet bij onze zuiderburen wonen

De studies spreken elkaar een klein beetje tegen, maar één ding is zeker: België komt in de ranglijst van meeste scheidingen altijd in de top drie terecht en in sommige studies zelfs op nummer 1.

5. Je mag geen tweeling krijgen

1430351

Klinkt misschien als onzin – je hebt hier zelf natuurlijk geen invloed op – maar er zit wel een kern van waarheid in de verklaring van de onderzoekers. Eigenlijk zitten we weer bij het ring- en trouwfeestverhaal: twee baby’s kosten meer dan eentje en financiële problemen zorgen voor stress. Het krijgen van twee baby’s voor de prijs van één zwangerschap zou dan ook leiden tot 17% meer kans op een echtscheiding.

6. Je moet tussen 25 en 32 jaar oud zijn wanneer je in het huwelijksbootje stapt

Waarom? Dat lees je hier.

Ach ja, wij geloven toch nog altijd dat échte liefde alles overwint! #romantischezielen.

Lees ook