Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vreemde droom gehad? Dit betekent het!

Vreemde droom gehad? Dit betekent het!

Vreemde droom gehad? Dit betekent het!

Ben jij deze nacht al je tanden verloren of heb je moeten rennen voor je leven omdat je achtervolgd werd? Dan was het heel waarschijnlijk gewoon een droom. Mensen hebben vaak de meest rare dromen en vragen zich af of er een betekenis zou kunnen achter zitten. Flair to the rescue! Blijkbaar zijn er enkele logische verklaring voor de meest vreemde scenario’s en wij sommen ze voor je op! 

1. Je tanden vallen uit

Wie droomt dat hij zijn tanden verliest, kan het beter een beetje rustiger aandoen. Het verliezen van tanden betekent namelijk dat je momenteel énorm veel stress ervaart. Je hoeft dus helemaal geen afspraak te maken bij je tandarts, maar kan beter een dagje welness inplannen.

2. Vallen

We hebben allemaal al wel eens het gevoel gehad dat we van een grote hoogte naar beneden vallen. En het zou niet ons evenwichtsgevoel zijn dat ons in de steek laat, maar het gevoel dat je de controle aan het verliezen bent in je leven. Dit kan over simpele dingen gaan zoals het niet op tijd klaarkrijgen van je huiswerk of over belangrijkere dingen. Maak dus een halfuurtje vrij in je agenda en reflecteer eens rustig over hoe je leven er nu uitziet.

3. Naakt verschijnen in het openbaar

Het trucje om je publiek naakt in te beelden als je zenuwachtig bent, krijgt een hele andere betekenis als je de situatie omdraait. Mensen die dromen dat ze in hun nakie in het openbaar verschijnen, zouden een angst hebben om zich bloot te geven. Blijven geloven in wie je bent!

4. Vliegen

Als wij om een superkracht zouden mogen wensen, zouden we steevast kiezen om te kunnen vliegen. Vrij zijn en gaan en staan waar je maar wil. En dat is nu ook net wat je droom betekent. Mensen die dromen dat ze kunnen vliegen, voelen zich bevrijd van iets wat hen al een lange tijd dwars zat. Keep on flying!

5. De Dood

Er wordt wel eens gezegd dat als je droomt dat iemand sterft, deze persoon net een lang en gezond leven zal leiden. Maar nu blijkt dat de dood symbool staat voor een tijd van verandering. Zo zou je je bevrijd voelen van iets of iemand die je negatieve energie gaf. Dromen van de dood is dus zéker niet negatief.

6. Huizen

Een huis is een bijzonder sterk en herkenbaar droomteken: het staat namelijk symbool voor je eigen persoon en ziel. Het gaat namelijk niet om de locatie van het huis, maar om de staat van het huis. Deze zou aangeven hoe zeker of onzeker je je voelt over jezelf. Droom je over dure villa’s en kastelen, dan is je zelfvertrouwen waarschijnlijk top. Zijn het eerder huizen waaraan je nog veel werk zal hebben? Dan heeft jouw zelfvertrouwen ook nog een beetje werk.

7. Achtervolgd worden

Ben je zonet badend in het zweet wakker geworden omdat je de hele nacht hebt zitten lopen? Dan maak je je waarschijnlijk zorgen over iets in je leven. Achtervolgd worden zou namelijk symbool staan voor het wegvluchten van problemen of het overrompeld voelen door iets. Neem je leven dus eens onder de loep en de nare dromen zullen stoppen.

8. Een examen missen

Of je nog student bent of niet, iedereen heeft al wel eens gedroomd dat hij of zij een examen mistte. En hoe vreemd het ook mag klinken, het heeft meestal helemaal niets te maken met een echt schoolexamen. Het zou namelijk een waarschuwing zijn dat de dingen die je negeert of uitstelt, je ongewenste stress kunnen geven. Dit kan natuurlijk gaan over je studiemethode, maar ook over dat afspraakje met vriendinnen dat je al voor de derde week op rij hebt moeten afzeggen.

 

0202032958cdcbf0bab46098db41f724216b524c586dbfc12d3b030239f51cfb_1

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee