Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Voorkom verkoudheid met deze 4 tips!

Voorkom verkoudheid met deze 4 tips!

Voorkom verkoudheid met deze 4 tips!

De zomer is officieel voorbij en de herfstige dagen naderen dus met rasse schreden. En dat niet alleen, want bij wind en regen komt vaak een vervelend verkoudheidje om te hoek kijken. Maar met deze tips voorkom je een loopneus en kom je fit en vitaal de herfst door!

Slik dagelijks zink
Wanneer je een verkoudheid op voelt komen en je daar – natuurlijk – niet op zit te wachten, kun je je ertegen wapenen door druppels met zink acetaat of zink gluconaat te nemen. Een paar keer per dag deze druppels in een glas water nemen, zou je verkoudheid om zeep kunnen helpen. Kun je deze druppels niet vinden? Gewonen tabletten met zink vind je bij zowat iedere drogisterij en zijn ook prima!

Luister naar je oma
Als je altijd dacht dat je oma maar wat zei, wanneer ze je kippensoep aanraadde als wondermiddel tegen verkoudheid, dan heb je het mis! Want grootmoeders recept werkt echt en dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Een studie van de University of Nebraska heeft aangetoond dat kippensoep daadwerkelijk symptomen van verkoudheid kan verminderen. Leuke bijkomstigheid: kippensoep is nog lekker ook!

Vitamine C overload
Natuurlijk kan het slikken van vitamine C ook geen kwaad, wanneer je de hele dag loopt te hoesten en te proesten. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je merkt dat je verkouden wordt, dagelijks vitamine C slikken ervoor kan zorgen dat je 8 procent minder lang verkouden zal zijn. Dat is niet een heel groot verschil, maar alle kleine beetjes helpen. Toch?

Schoonheidsslaapjes
Een medicijn tegen werkelijk bijna álles is slaap. Ook een verkoudheid ga je goed tegen door vroeg onder de wol te kruipen en het klokje rond te slapen. Hoe dat kan? Wanneer je slaapt, laat je immuunsysteem proteïnen genaamd cytokines vrij. En deze gaan infecties tegen. Hoef jij je mooi niet schuldig te voelen wanneer je een hele dag in bed blijft liggen!

Bron: NSMBL

Lees ook: