Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Voorkom een kater tijdens de kerstdagen met dit eten en drinken

Voorkom een kater tijdens de kerstdagen met dit eten en drinken

Voorkom een kater tijdens de kerstdagen met dit eten en drinken

De kerstdagen staan in het teken van lekker eten, drinken en samenzijn. Maar als je tussen al die gezelligheid door toch iets te diep in het glaasje kijkt, dan kun je de volgende dag rekenen op een flinke kater. Er zijn meerdere manieren om je brakheid tegen te gaan, zoals koud douchen of ‘s ochtends sporten. Maar ook bepaald eten en drinken kan helpen om een kater te verminderen, lees mee!

Bitter eten

Hetgeen wat je eet heeft invloed op de de hevigheid van je kater. Zo zorgen bittere groentes, zoals broccoli, boerenkool of andijvie dat je glutathion wordt verdubbeld. Glutathio is het antioxidant dat ervoor zorgt dat de alcohol in je lichaam wordt geneutraliseerd. Kies er daarom dit jaar bijvoorbeeld voor om broccoli door de aardappelgratin te doen of  strooi lekker extra veel rucola over de carpaccio of door de salade.

Lees ook
Hoe kom je het beste van je kater af? Nou, zó doe je dat volgens je sterrenbeeld

Citroendrankje

Of je nou houdt van citroen of niet, met een glas warm water en deze gele citrusvrucht voorkom je de volgende dag een futloos, slap en moe gevoel. Het is van belang dat je dit drankje neemt voordat je begint met de alcoholische versnaperingen. Door middel van dit drankje zal het alcoholgehalte in je bloed minder snel omhoog schieten. Het is namelijk zo dat citroen als het ware de ‘giftige’ stoffen opruimt en zorgt dat gal op gang komt. Hoewel het even doorbijten is, voor degene die geen fan zijn van de zure smaak van deze citrusvrucht, de volgende dag ben je toch blij dat je het gedaan hebt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Trendalert | Beeld: Getty Images