Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > ‘De meeste vrouwen dragen versleten ondergoed’

‘De meeste vrouwen dragen versleten ondergoed’

Health
‘De meeste vrouwen dragen versleten ondergoed’

De Nederlandse vrouw staat bekend om haar praktische inborst, en dat geldt ook voor haar kledingkeuze. Als het maar lekker zit en je er goed mee kunt fietsen. Dat het er dan ook nog leuk uitziet, is mooi meegenomen. Maar klopt dat beeld van de Nederlandse vrouw wel? Onze collega’s van VIVA sloegen de handen ineen met sloggi en deed onderzoek naar de vraag: wat draagt jouw poes?

Versleten ondergoed

Uit het onderzoek dat Motivaction* deed onder vrouwen tussen de 20 en 45 jaar, kwam een vergelijkbaar beeld naar voren. Maar liefst 90% geeft aan dat ondergoed vooral lekker moet zitten. Katoen is de favoriete stof (66%), het moet makkelijk te wassen zijn (83%) en mooi blijven in de was (72%). Verder is de good old slip favoriet (33%), draagt de meerderheid (53%) weleens versleten ondergoed, en of de slip en beha een setje vormen: daar maalt 53% niet om.

Toch ook sexy

Maar dat is niet het hele verhaal. Uit de enquête komt ook een ander beeld naar voren. Het is een voorzichtig beeld, maar toch. Een kwart van de ondervraagde vrouwen draagt weleens ondergoed dat ze mooi vindt, maar dat niet lekker zit. 88% geeft aan dat ze het belangrijk vindt om zich goed te voelen in ondergoed.

Tijdens het uitgaan draagt 36% een string, 27% draagt overdag een string. 38% van de vrouwen geeft aan dat haar partner haar het liefst ziet in een sexy lingeriesetje, en 50% draagt weleens sexy ondergoed voor speciale gelegenheden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?
S
chrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: VIVA

Shoppen is altijd een goed idee