Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vieze woorden zijn gewoon leuk

Vieze woorden zijn gewoon leuk

Vieze woorden zijn gewoon leuk

Bij kleine kinderen is het al zo. Vieze woorden zijn om te gniffelen. En daar verandert dus he-le-maal geen ruk aan als je ouder bent. 

Potverdriedubbeltjes of kut, wat bekt lekkerder?
Het woord kut zit in mijn standaardrepertoire. Ik gebruik het als m’n teennagel blijft hangen op de drempel richting badkamer. Kutdrempel. Maar ook als de hagelslag op is, zeg ik kut.  Soms gebruik ik ook shit, dat schijnt weer minder erg te zijn.  Maar eigenlijk vind ik shit een kutwoord. Net als potverdriedubbeltjes. Het woord kut bekt gewoon veel lekkerder.

Vieze woorden bij het spelen van Wordfeud
Als ik aan het werk ben en me voorbeeldig gedraag zeg ik uiteraard geen kut. Dan gebruik ik sociaal geaccepteerde kreten als: ‘Hè, goh, jeetje, wat vervelend/rot/jammer/zonde’. Daar meen ik dan geen fuck van, want ondertussen denk ik ‘Kut zeg!’. In die context associeer ik de woorden kut en fuck nooit met een geslachtsdeel of de bijbehorende handeling.
Dat is anders als je Wordfeud speelt.

Hihi, haha, sorry
Zodra mijn iPhone oplicht omdat mijn tegenspeler het woord anus, penis, neuken of bef heeft gelegd, begin ik meer te associëren dan me lief is. Het wachten is dan op het chatbericht.
Daar staat vaak hihi in.
Of haha.
Of sorry.
Of je nu een kind van acht bent, twintig, dertig of zoals sommige van mijn tegenspelers in de vijftig. De magie van het vieze woord blijft. We gniffelen het beeld op ons netvlies bij die woorden wat ongemakkelijk weg.

Vieze Woorden Lingo
Niks om ons voor te schamen, volgens Van Dale. Want sinds het bestaan van het online woordenboek is meetbaar dat de woorden vagina en penis het meest worden opgezocht! Vieze woorden zijn gewoon leuk. Voor je het weet sta je bij Lucille Werner in de studio (zie onderstaand filmpje) en begint schaapachtig lachend het woord rukken of dellen te spellen voor het oog van heel Nederland. Vraag me niet waarom, maar ik gniffel net zo kinderachtig mee.