Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > VIDEO: Kirsten test cosmetische acupunctuur (+ krijg 10% korting!)

VIDEO: Kirsten test cosmetische acupunctuur (+ krijg 10% korting!)

VIDEO: Kirsten test cosmetische acupunctuur (+ krijg 10% korting!)

In tijdschrift VIVA test de redactie deze week zes bizarre beautytrends. Zien wat Brand Manager Kirsten van cosmetische acupunctuur vindt? Check dan gauw de onderstaande video. O, en je krijgt 10% korting op een behandeling!

Acupunctuur, traditionele Chinese geneeskunde. Maar dan dus cosmetisch. Eerst zien, euh, voelen, en dan geloven. Botox en fillers voor een gladde, rimpelloze huid: dat kennen we ondertussen wel. Maar naaldjes die hetzelfde effect zouden hebben? Dat moet ik proberen!

Chinese filosofie

Ik boek uiteraard weleens een ontspannende facial, maar dat is meer voor een kortstondig aangenaam gevoel. Cosmetische accupunctuur belooft langdurig resultaat, en aangezien ik laatst hoorde dat ik een voorhoofd heb dat ‘praat’, getuige een diepe denkrimpel, lijkt deze behandeling me wel wat. Vol nieuwsgierige spanning (wetende dat ik letterlijk een keer ben flauwgevallen van een bloedprikje), ga ik op pad naar Ineke van der Ham in Den Haag.

Ik kom binnen in een feng shui ingerichte ruimte. Ineke, een zeer vriendelijke vrouw, start met een intake waarin ze me zonder schroom het hemd van het lijf vraagt over mijn innerlijke en fysieke gezondheid. Van mijn ontlasting tot menstruatie. Niet wat je zou verwachten bij een cosmetische behandeling. Reden: de Chinese filosofie gelooft in het totale plaatje. Dus hoe je vanbinnen bent, straal je uit naar de buitenkant. Ik moet mijn tong uitsteken, waarvan Ineke kan aflezen hoe het met mijn maag is gesteld. Vervolgens voelt ze mijn pols, om mijn energieniveau te bepalen. Het zijn in eerste instantie allemaal handelingen en vragen die je niet direct in verband brengt met de conditie van je huid, maar door haar uitleg en kennis heb ik er vertrouwen in.

Prik in m’n mik

Goed, op naar de behandelkamer. Enigszins gespannen, maar met de belofte van hetzelfde resultaat als een botoxbehandeling, ga ik vol goeie moed op de stoel liggen. Ineke zet eerst wat naaldjes in mijn voeten, knieën en ellebogen, om de energie in goede banen te leiden. En daar komen ze, de mininaaldjes die in mijn gezicht gezet moeten worden. Ineke zet de eerste, de tweede en uiteindelijk heb ik een heel breipakket van minuscule naaldjes in mijn gezicht. Bij het zetten voel je soms wel iets, maar het valt me alles mee. Het is niet aangenaam, maar na het eerste gevoelige prikje trekt dat meteen weg en voel je het niet meer. Zodra ik ben volgeprikt, laat Ineke me 25 minuten liggen – en val ik zelfs even in slaap.

Geen chemische troep

De cosmetische accupunctuur is een zeer uitgebreide behandeling en los van de naaldjes is hij erg fijn. Een nét iets andere facial, maar wel inclusief schoonmaken, massage en masker met lekkere Chinese kruiden en stenen. Daardoor loop je ontspannen en met een stralende huid de deur uit. De belofte van cosmetische accupunctuur is dat het je huid zou moeten terugbrengen naar de originele staat, naar de tijd dat we nog niet zo veel zorgen, stress en gedachtes hadden. Alleen: anders dan bij botox zie je niet meteen resultaat – daar heb je zeker een paar behandelingen voor nodig. Daarna blijft het resultaat, afhankelijk van de conditie van je huid, een tot drie jaar zichtbaar.

Ik ben nu vier behandelingen verder en zie al wat resultaat. Mijn grote, pratende voorhoofd is iets minder aanwezig en de lijntjes bij mijn ogen zijn wat minder diep. Het is natuurlijk afwachten hoe blijvend dit is. Groot voordeel vind ik wel dat er geen chemische troep in je hoofd wordt gespoten, dat je wel je normale expressie behoudt én dat je ook nog wat leert over je algehele gezondheid.

Korting met VIVA

Je krijgt op vertoon van deze VIVA 10% korting op deze behandeling bij Marsman & Van der Ham Acupunctuur en Chinese fytotherapie. Geldig tot en met 15 november 2016.*

Meer zien?