Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het verrassende resultaat van mijn 30-dagen plank challenge

Het verrassende resultaat van mijn 30-dagen plank challenge

Het verrassende resultaat van mijn 30-dagen plank challenge

Laat ik maar beginnen met te zeggen dat dit geen typisch Voor & Na verhaal wordt. Ik heb de afgelopen maand een 30-dagen plank challenge gedaan en hoewel ik erg positief ben over de challenge zelf is het resultaat wat teleurstellend. Maar ja, ik had dan ook geen rekening gehouden met één belangrijke externe factor: het feit dat het november was en er dus alom pepernoten, chocoladeletters en marsepein verkrijgbaar waren. Yum

Vaak zie je bij dit soort challenges foto’s zoals hieronder, waarop een miraculeus verschil zichtbaar is (bij onderstaande foto zelfs al na 21 dagen):

It has taken me a lot to post before and after pictures on social media. These are my results of my November 21 day challenge. But the point that I want to emphasize….. I did NOT lose a single pound from the first picture to the second. This proves that the scale should not be your measure of success. After hopping on the scale on day 21 I’ll admit, I was a little down… it hadn’t budged after all that hard work. It wasn’t until I put my before and after pictures side by side that I noticed the muscle I had gained! It’s all about the non-scale victories. #transformationtuesday #nonscalevictories • • • • #21df #21dfx #21daysofplanksandthanks #21dayplankchallenge #plankchallenge #healthyliving #lifestyle #fitness #healthy #rn #rnlife #fitspo #healthyisachoice #bettertomorrow #fitlife #pushyourself #strongereveryday #transformation #muscles #myjouney #fitnessjourney #healthyyoustartsnow #motivation #cleaneating #wholefoods #exercise #ditchthescale #progressoverperfection

A photo posted by Stacy Rae (@stacyraejo) on

Bij mij is het verschil wat minder indrukwekkend, maar het zou natuurlijk kunnen dat mijn spieren onder een laag pepernoten verstopt zitten…

De challenge

De challenge die ik heb gedaan was er eentje van GoodtoKnow. Waarom ik voor deze challenge koos? Omdat er vier verschillende soorten oefeningen werden afgewisseld waardoor de kans dat ik me ging vervelen kleiner werd. Daarnaast train je zo verschillende spieren wat een extra plus is natuurlijk.

Waarom ik überhaupt een plank-challenge wilde doen vraag je je af? Tsja ik vraag me dat zelf ook af. Voornamelijk denk ik omdat ik hoopte dat ik er iets gespierder van zou worden. Ik ga namelijk richting de dertig en ik begin het te merken. Het is blijkbaar echt waar dat alles rond je dertigste minder strak wordt. Yikes!

Het resultaat

De eerste week was een hel. Ik had zo-veel-spierpijn. Maar daarna werd het beter. En hoewel het misschien niet echt te zien is op de foto’s ben ik wel veel sterker geworden. Het planken werd gaandeweg écht makkelijker. Ik voel dat mijn armen, benen en rug sterker geworden zijn en mijn billen zijn ronder. Mijn buikspieren branden nog steeds bij elke sessie, maar dat betekent dat er iets gebeurt. Toch? Ik ben dus echt van plan om door te gaan met het planken. Zelfs als ik er geen dromerige buikspieren van heb gekregen voel ik wel dat mijn lichaam sterker is geworden. En dat daar ben ik blij mee. Heel blij!

Hoewel het resultaat dus iets minder zichtbaar is dan ik gehoopt had zou ik de challenge zeker aanraden. En ik ga proberen door te zetten. Wie weet heb ik dan tegen de zomer zowaar buikspieren.

P.s. Op de tweede foto lijkt het misschien alsof je buikspieren ziet, maar ik denk dat ik daar eigenlijk gewoon toevallig inadem waardoor het meer lijkt dan het is.

Voor (groene sportbeha) & Na (blauwe sportbeha):

plank-challenge

Copyright: Benoit Vermeeren.

Voor (groene sportbeha) & Na (blauwe sportbeha):

plank-voor-4-copy

Copyright: Benoit Vermeeren.

Voor (groene sportbeha) & Na (blauwe sportbeha):

plank-challenge

Copyright: Benoit Vermeeren.

Lees ook:

Aan de slag: deze work-out is het nieuwe planken

Model Workout: Burpee Challenge

Zien: vrouw showt gewichtsverlies in 365 selfies