Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Verloskundige gaat viral dankzij haar bikinilijn-hacks

Verloskundige gaat viral dankzij haar bikinilijn-hacks

Verloskundige gaat viral dankzij haar bikinilijn-hacks

Wat je al dan niet met je bikinilijn doet, moet je natuurlijk vooral zelf weten. Als je je bikinilijn wil bijhouden, heeft verloskundige Heather Helton de beste tips. Ze staat vrouwen vaak bij zowel uitstrijkjes als bevallingen en weet als geen ander dat scheren vaak gepaard gaat met bultjes en ingegroeide haren. 

Het viel Heather op dat veel vrouwen hun bikinilijn scheren, maar er weinig wordt gesproken over hoe je dat handig aanpakt. In haar praktijk krijgt ze aan de lopende band vragen van vrouwen die willen weten hoe je scheeruitslag voorkomt.

Bikinilijn stappenplan

Om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen, maakte ze een TikTok-video met een stappenplan. Daaruit blijkt dat met de haargroeirichting meescheren alleen niet genoeg is. Uit de comments blijkt dat veel mensen geen idéé hadden dat je eigenlijk zoveel moet stappen ondernemen voor een perzikzachte bikinilijn. Dat de vroedvrouw hier waardevolle informatie deelt, blijkt wel uit het feit dat de video inmiddels meer dan 40.000 keer is gedeeld.

 

@amodernmidwifeAnd finally, your healthcare provider doesn’t care if you shave or or not. ##shave ##shaveitoff ##cooch ##fyp♬ original sound – Jasmine Carter

Heathers stappenplan:

1. Neem een warme douche zodat de haartjes al wat zachter worden. Was je met een normale, ongeparfumeerde zeep om vuil en bacteriën te verwijderen.

2. Dan: scrubben. Dat verwijdert dode huidcellen en zo kun je dichter op de huid scheren.

3. Vervolgens breng je scheercrème aan. Begin met korte stroken in de richting van de haargroei. Spoel het mesje na iedere streek af. Een mannenscheermes werkt in dit geval het best. Zorg altijd voor een scherp mesje. Probeer zo min mogelijk over hetzelfde gebied te gaan om irritatie te voorkomen.

4. Daarna kun je het gebied met wat toverhazelaar deppen om scheerbultjes te voorkomen. Ga wel altijd voor toverhazelaar met minder dan 14% alcohol. Tot slot tipt Heather tegen scheeruitslag hydrocortison, een hormoonzalf. In Nederland krijg je die zalf echter niet zomaar omdat je veel bijwerkingen kunt hebben en er een wisselwerking is met andere medicijnen.

Geen medische reden

Overigens is het idee dat schaamhaar onhygiënisch is de grootste mythe ooit. Er is geen enkele medische reden om je schaamhaar te scheren, benadrukt Heather. De haartjes functioneren zelfs als een barrière tegen bacteriën die zo de vagina niet kunnen bereiken. “Als een vrouw bij ons in de stoel ligt zoeken we naar afwijkingen, maar zodra ze de ruimte verlaten weten wij niet meer of ze schaamhaar had of niet.” Kortom: ontharen doe je alleen voor jezelf.

https://www.instagram.com/p/CGoDIe5JfD5/

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Beeld: TikTok, iStock