Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Moeite met opstaan? Hiérdoor heb je dus extra last van vermoeidheid in de herfst

Moeite met opstaan? Hiérdoor heb je dus extra last van vermoeidheid in de herfst

Health
Moeite met opstaan? Hiérdoor heb je dus extra last van vermoeidheid in de herfst

Het lijkt wel of met de komst van de herfst je energielevel op standje -10 is komen te staan. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat je ieder jaar weer extra last hebt van vermoeidheid bent deze maanden?

Vermoeidheid herfst

Extra vermoeid zijn is natuurlijk alles behalve prettig. Je voelt je continu uitgeblust en hebt geen zin om naar buiten te gaan door de vele regen. Helaas heeft het weer ook wel een grote invloed op je gemoedstoestand.

Regen

Regenachtig, grauw en grijs: dat de herfst begonnen is, moge duidelijk zijn. Naar buiten gaan? Geen haar op je hoofd die daaraan denkt. Maar continu maar op de bank te blijven hangen (hoe fijn ook), komt je energielevel natuurlijk niet ten goede. Ga juist wel naar buiten: er is altijd wel een moment waarop het even droog is. Door vaker een frisse neus te halen, kan je gemoedstoestand al heel wat verbeteren.

Niet het zonnetje in huis

Niet alleen is het buiten in het algemeen grijzer, ook krijg je vanaf deze maanden sowieso minder zonlicht. Het wordt eerder donker en je komt (zie het vorige punt) waarschijnlijk minder buiten de deur. Naast dat dus juíst wel te doen, kan ook dit tekort door vitamine D zorgen voor een vermoeid gevoel. Weet je dat je elke herfst hier meer last van krijgt? Probeer dan preventief al wat extra supplementen te slikken.

Bewegen

Wanneer het met bakken uit de lucht komt, ben je een stuk minder geneigd om de fiets te pakken of te voet naar de supermarkt te gaan. Nee, de auto is dan lekker warm en droog. Het stukje beweging dat je misschien op een dag had, valt hierdoor weg. Echt té slecht weer om naar buiten te gaan? Probeer dan wel iets van sport te doen. Actief blijven is namelijk belangrijk om stress en vermoeidheid te verjagen. Daarnaast slaap je hierna een stuk fijner, waardoor je je ook de volgende dag beter in je vel zult voelen. Extra je best doen voor een goede nachtrust? Eet dan deze fruitsoort voor het slapengaan.

Lees ook
Schokkend: zó gevaarlijk is het om vermoeid achter het stuur te kruipen

Eten is weten

Ook voeding is heel belangrijk om je lekker in je vel te voelen. In de herfst en winter snak je waarschijnlijk naar lekker vullende warme maaltijden. Niks mis mee, maar wanneer deze minder gezond zijn en veel koolhydraten bevatten, zorgt dit ervoor dat je bloedsuikerspiegel sneller stijgt. Hierdoor voel je je weer extra vermoeid. Heel wat factoren dus, maar mocht de vermoeidheid echt aanhouden, is het zeker verstandig om even langs een dokter te gaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee