Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Veel last van jouw ongesteldheid? Hierdoor misschien niet meer

Veel last van jouw ongesteldheid? Hierdoor misschien niet meer

Veel last van jouw ongesteldheid? Hierdoor misschien niet meer

Niets is zo vervelend dan die vervelende krampen en veel bloedverlies tijdens je ongesteldheid. Er lijkt ook weinig aan te doen, behalve dan wat pijnstillers innemen. Tot nu dan.

Lees ook: Goals: deze bakkerij stuurt je lekkers als je ongesteld ben

Onderzoekers van de universiteit van Edinburgh onderzochten wat nu precies de hevigheid van je menstruatie beïnvloedt. Als je ongesteld bent, moet het oppervlak van de baarmoeder elke keer weer een beetje genezen. Nu blijkt dat een bepaald eiwit in je lichaam dit proces versnelt.

Eiwit
Het heet HIF-1 en vrouwen die hiervan minder produceren, hebben vaak last van hevigere bloedingen en dus ook meer krampen. Dit eiwit wordt volgens de onderzoekers geproduceerd wanneer het zuurstoflevel in jouw lichaam op een laag niveau zit. En nu komt het goede nieuws: er bestaat dus eíndelijk een echt middel dat je pijn vermindert. Wanneer dit bepaalde eiwit namelijk bij muizen werd toegediend, bleek het een nieuwe, niet-hormonale methode om kramp tegen te gaan. Ze zijn nu bezig om een medicijn hiermee te ontwikkelen, maar het klinkt in ieder geval al goed!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: HLN.be | Beeld: iStock