Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Veel koffie gedronken? Dit moet je doen

Veel koffie gedronken? Dit moet je doen

Veel koffie gedronken? Dit moet je doen

Maandagen gaan vaak hand in hand met koffie. Soms (onbewust) misschien met een bakkie te veel, met een onrustig, druk gevoel en trillende handen als gevolg. En wat doe je dan?

Lees ook: Waarom je niet meer je dag zou moeten beginnen met koffie

Cafeïne helpt je opstarten en zorgt ervoor dat je de dag alert doorkomt, maar te veel is ook niet goed. Per dag zou de aanbevolen hoeveelheid op 400 milligram cafeïne liggen, wat neerkomt op maximaal vier normale koppen koffie. Maar: ieder lichaam reageert anders op cafeïne, wat kan betekenen dat jij na twee koppen al aan je max zit.

Dit moet je doen

Merk je dat je onrustig, angstig en overprikkeld bent doordat je te veel koffie hebt gedronken? Neem dan de volgende punten mee in je prioriteitenlijstje om zo snel mogelijk van je cafeïnekick af te zijn:

  1. Drink genoeg water om jezelf te blijven hydrateren. Dit zorgt ervoor dat de cafeïne sneller kan worden afgebroken.
  2. Neem een banaan of zet groene bladgroenten op het menu. Het magnesium en kalium die de voedingswaren bevatten zorgen ervoor dat je sneller af bent van trillende handen.
  3. Een lichte work-out kan ervoor zorgen dat cafeïne sneller uit je lichaam gaat. Daarnaast heb je meteen je dosis beweging te pakken én gebruik je je energie op een effectieve manier.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock