Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Van bootcampen word je gelukkig

Van bootcampen word je gelukkig

Van bootcampen word je gelukkig

Doe jij al aan bootcamp? Je werkt op een leuke manier aan je conditie en spieropbouw én je wordt er ook nog gelukkig van! Benieuwd waar dat door komt? Maarten van Out2Move legt het uit. 

1. Bootcampen is goed voor je humeur

Heb je last van een ochtendhumeur, een middagdip of een baalavond? Ga bootcampen! Tijdens bootcamp worden er in je hersenen stofjes aangemaakt, waaronder het gelukshormoon endorfine, dat spanning vermindert en je blijer en relaxter maken. Grote kans dus dat er na een stevige work-out er geen vuiltje meer aan de lucht is.

2. Bootcampen vergroot je zelfvertrouwen

Hoe meer je traint, des te sneller je zult ervaren dat je lichaam steeds sterker wordt. En dat, dat vertaalt zich weer in zelfvertrouwen, je zit steeds beter in je vel. En als je zelfvertrouwen uitstraalt heeft dat weer een positief effect op andere vlakken, denk aan werk of je sociale leven bijvoorbeeld!

3. Bootcampen verlost je van je stresshormonen

Voel jij je ook altijd een stuk beter als je een lange drukke dag afsluit met een heerlijke training? Dat is niet zo gek! Tijdens het bootcampen worden je stresshormonen afgevoerd uit het lichaam en neemt eventuele aanwezige stress flink af. Resultaat: na afloop voel jij je een meer ontspannen en lichter dan voor de training. Daarnaast heeft het natuurlijk ook te maken met reden nummer 1.

4. Bootcampen kan klachten van PMS verminderen

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat vrouwen die regelmatig sporten, zelden lijden aan stemmingswisselingen en fysieke symptomen van PMS. Dit hangt onder andere samen met reden 1 en 3, de invloed van goede stofjes op de hersenen.

Kort samengevat: van bootcampen wordt men gelukkig. En laten wij nou net heel veel leuke bootcampgroepen hebben. Kijk hier of er eentje tussenzit voor jou! Of nog leuker.. post nu een selfie met hashtag #BuitenSportBikkel2016 op de website van Out2Move en maak kans op een jaar lang gratis sporten.

De komende weken schrijft Maarten Borgers van Out2Move iedere woensdag een gastblog voor Flair. Tot volgende week!

Lees ook: