Je bent hier: Home > Health > Valentijnstoetje

Valentijnstoetje

Health
Valentijnstoetje

Morgen is het Valentijnsdag. Van ijsmerk Häagen-Dazs ontving ik een heel lekker recept, dat ik graag met jullie wil delen…

Chef of the Year, Sofie Dumont, heeft voor het ijsmerk een Valentijnsrecept ontwikkeld.

Het zijn twee dessertglazen met bolletjes Häagen-Dazs Belgian Chocolate roomijs & Tiramisu van verse frambozen en kokoskoekjes.

De naam? Fruity Flames. Mmm…

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

1 eetlepel honing
75 gr mascarpone
1 ei (splits eigeel en eiwit)
15 gr suiker en een snufje zout
125 ml frambozencoulis
200 gr verse frambozen
8 kokoskoekjes
1/2 pint Häagen-Dazs Belgian Chocolate (of ander lekker chocolade-ijs natuurlijk!)

Hoe maak je het?

Meng de mascarpone met de honing los in een kom. Klop de eidooiers en de suiker op tot een schuimig geheel. Klop eveneens het eiwit op met een snufje zout. Meng eerst het dooier/suikermengsel onder de mascarpone en daarna voorzichtig – in 2 keer – het eiwitschuim.

Verdeel de helft van de kokoskoekjes, de frambozen en de coulis in 2 mooie glazen. Giet het mascarponemengsel hierover en strooi er dan de andere helft van de kokoskoekjes en de frambozen over. Laat dit 12 uur in de koelkast staan. Leg kleine bolletjes Belgian Chocolate in de glazen en dien het op.

Enjoy! 🙂

Shoppen is altijd een goed idee