Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo kom je van die vervelende vaginale geurtjes af

Zo kom je van die vervelende vaginale geurtjes af

Zo kom je van die vervelende vaginale geurtjes af

De vagina. Het blijft soms een lastig ding. En vaak weten we er ook geen raad mee hoe we het nou echt goed schoon houden. Soms krijg je na een tijdje vervelende geurtjes, en we snappen heel goed dat je daar onzeker door kunt worden. Daarom leggen wij je uit hoe je je vagina wél goed schoon kunt houden, en vervelende vaginale geurtjes voorkomt. 

1. Goede hygiëne

Allereerst is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je je lichaam en ook je vagina regelmatig moet wassen voor een goede hygiëne. Op deze manier voorkom je dat bacteriën zich gaan ophopen op je huid, waardoor het wat vies kan gaan ruiken. En dat geldt niet alleen voor je oksels, maar ook voor je vagina.

2. Zeep zonder parfum

De vagina is heel gevoelig en kan dan ook snel geïrriteerd raken en daardoor ook wat vreemd gaan ruiken. Daarom moet je je vagina nooit wassen met geparfumeerde zeep, zeep met onnatuurlijke ingrediënten of antibacteriële zeep. Deze tasten namelijk allemaal de PH-waarde van je vagina aan. Gebruik daarom dus alleen zeep zonder parfum.

3. Afvegen

Ook kan verkeerd afvegen na een toiletbezoek zorgen voor vervelende vaginale geurtjes. Zorg daarom altijd dat je van voor naar achter afveegt, op deze manier blijft er niets achter. En kunnen achtergebleven bacteriën ook niet zorgen voor infecties. Wat ook kan helpen is vochtig toiletpapier, maar dan natuurlijk wel zonder parfum.

4. Glijmiddel op basis van water of siliconen

Tijdens de seks kan het als prettig worden ervaren om glijmiddel te gebruiken. Maar ook dit kan na de seks zorgen voor vervelende vaginale geurtjes. Gebruik daarom altijd een glijmiddel op basis van water of siliconen. En was het na de seks natuurlijk goed af, zodat er geen bacteriën achterblijven in je vagina.

Lees ook
Wat gebeurt er precies met een vagina na een bevalling?

5. Geen strak ondergoed

Wat ook kan zorgen voor vaginale geurtjes is té strak ondergoed. Natuurlijk snappen we dat je graag een kanten string draagt, maar dit kan wel zorgen voor jeuk, meer afscheiding en bacteriën. Kies daarom eens voor ondergoed van katoen, deze geeft de minste klachten.

6. Voeding

Ook voeding kan zorgen voor vaginale geurtjes. Een piek in je bloedsuikerspiegel kan namelijk voor schimmelinfecties zorgen. En hierdoor kan je vagina minder lekker gaan ruiken. Als dit zo is, moet je minder suikers gaan eten. Ook yoghurt wordt gezien als een goed middel voor je vagina. Het bevat middelen die je gezond maken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Girlscene | Beeld: GettyImages