Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vaarwel quinoa! Dit zijn de ‘superfoods’ van 2017

Vaarwel quinoa! Dit zijn de ‘superfoods’ van 2017

Vaarwel quinoa! Dit zijn de ‘superfoods’ van 2017

Wie had gehoopt het gehoopt dat 2017 het jaar van de bruine boterham met kaas zou worden, komt wederom bedrogen uit. De gezondheidstrend is here to stay en daarmee ook allerlei ontuitspreekbare groentes.

Bekijk hieronder alvast de belangrijkste nieuwkomers voor het komende jaar. Zo sta je in ieder geval niet met je mond vol tanden als de gastvrouw op een vegan-foodie-nieuwsjaarsborrel je een “lekker krokantje van ube” aanbiedt. Kom maar door met die hap!

Spigariello

Spigariello is een soort broccoli en wordt speciaal gekweekt voor de jonge bladeren, die een zachte zoete smaak hebben.

What is Broccoli Spigariello?:

Amarant

Sommige mensen zullen de amarant vooral kennen als sierplant, maar je kunt deze beauty dus ook eten. De zaden zien er uit als een soort graan en zijn bijzonder voedzaam. De smaak is zoet en een beetje nootachtig.

Amaranthus caudatus 'Love Lies Bleeding' | via anniesannuals Flickr - Photo Sharing! Adds zing to every flower arrangement! Geeft swing aan ieder bloemarrangement!:

 

Ube

Een soort groente uit de Filipijnen die qua smaak en structuur een beetje lijkt op zoete aardappel en net zo gezond en voedzaam is. En dat paarse kleurtje staat natuurlijk ook reuze gezellig

Goddess Of Scrumptiousness • Purple Yam Fudge (Halayang Ube):

Wakamé

Deze kende je misschien al: zeewier. Zit tsjokvol met vitamines, ijzer, calcium en magnesium. Bijna altijd te verkrijgen in sushi-restaurants en soms ook gewoon in de supermarkt. Eén van de milieubewustere keuzes van deze lijst, want deze groente groeit ook relatief dichtbij aan de Atlantische kust van Normandië en Bretagne.

wakame, 1 oz. dried wakame seaweed, cut into strips 4 TB rice vinegar 2 TB sesame oil 4 TB soy sauce 1 tsp ginger, grated 1 rsp garlic, minced 3 green onions, thinly sliced 1 TB white sesame seeds, toasted 1/2 TB chilli flakes Soak seaweed in warm water for 5-6 minutes until tender. Meanwhile, combine vinegar, sesame oil, soy, ginger, green onions, chillie flakes and garlic. Toss seaweed strips with dressing and sesame seeds. Let sit for 10 minutes:

 

Bekijk ook:

Bron: Pure Wow