Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Uitslapen op maandag

Uitslapen op maandag

Uitslapen op maandag

“Kunnen we dat uur terug ook pas op maandag doen? vraagt Oudste als ze er tijdens de zaterdagbrunch achterkomt wat wintertijd inhoudt en dat die wintertijd morgen ingaat.

Mijn schoonouders belden, of ze morgen langs konden komen voor een kopje koffie. Tuurlijk, hoorde ik Lief zeggen. En daarna iets van “Echt? Het stond helemaal niet op de voorkant van de krant”. Ging over wintertijd, begreep ik direct, dat ze hem waarschuwden dat hij de klok een uur terug moest zetten, zodat ze ook echt op de juiste afgesproken tijd voor de deur zouden staan.

“Oeh lekker,” zei Lief, nadat hij de telefoon had neergelegd, “we kunnen een uur langen slapen vannacht.” Dat wekte de interesse van Oudste. Die wilde meteen weten hoe dat in elkaar zat. We legden het uit. Dat de klok een uur terug ging. Dat dat dus betekende dat je, als je op zondagmorgen wakker werd en het bijvoorbeeld negen uur was, je de klok terug mocht zetten naar acht uur.

Haar oogjes begonnen te glimmen. Mijn achtjarige houdt namelijk erg van uitslapen. “Ooooh,” smeekte ze, “mogen we de wintertijd ook pas op maandag in laten gaan? Dan kan ik maandag, als ik weer naar school ga, lekker langer in mijn bed blijven liggen!”

Lief en ik stemden grinnikend in met dit voorstel. Waarom niet.

Wij leven dus morgen nog een dagje op zomertijd. Dat u het weet. Hier gaat de wintertijd pas maandagochtend in. We slapen dan een beetje uit, staan pas om kwart over acht op en zijn dan toch nog op tijd op school, voordat de bel van half negen gaat. Het is een wonder, die wintertijd op maandag! 🙂