Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Paars softijs is hot: van dít bijzondere ingrediënt (nee, geen simpel flesje kleurstof) wordt het gemaakt

Paars softijs is hot: van dít bijzondere ingrediënt (nee, geen simpel flesje kleurstof) wordt het gemaakt

Paars softijs is hot: van dít bijzondere ingrediënt (nee, geen simpel flesje kleurstof) wordt het gemaakt

Misschien heb je ’t al voorbij zien komen op je feed: paars softijs. Dat is niet alleen heel fotogeniek, maar vooral heel lekker. Het geheime ingrediënt van dit ijsje is niet slechts een flesje chemische kleurstof. 

Zoet zetmeel

Dat is wél Ube, een paars knolgewas dat groeit op de Filipijnen. Op de Filipijnen wordt ube vaak gebruikt om toetjes mee te maken. Het is geen zoete aardappel, maar lijkt er wel verdacht veel op. Net als de zoete aardappel heeft de ube iets zetmeligs en smaakt het zoet.

Iets subtieler

Toch is de ube niet zo zoet als de zoete aardappel. De smaak is iets subtieler, een beetje nootachtig met een hint van vanille. Op de Filipijnen wordt het ingrediënt meestal verwerkt in zoete gerechten, maar je kunt er ook iets hartigs mee maken. Ube-stamppot? Moet kunnen.

Lees ook
Tips die je eerder had willen weten: zo komen je zoete aardappel-frietjes wél knapperig uit de oven

Hoge voedingswaarde

Als je van ube softijs maakt en het mixt met suiker en gecondenseerde melk is het gezonde er natuurlijk vrij snel af. Maar de knol op zich heeft een hoge voedingswaarde. Het bevat veel vezels en een royale hoeveelheid antioxidanten. Ondanks die aardappel-structuur heeft het een lage glycemische index. Dat betekent dat je er geen suikerpiek van krijgt, maar juist lekker lang vol zit. Het pigment dat de knol die paarse kleur geeft, werkt daarnaast ook nog eens ontstekingsremmend. Kortom: doe ons maar zo’n ijsje. Of twee.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Anthony Cabasa (@_mvrkyyy_)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Katherine (@thefoodieapprentice)

Bron: Pure wow | Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee