Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Twitter-tijd

Denise blogt: Twitter-tijd

Denise blogt: Twitter-tijd

Giovanni heeft je toegevoegd aan de lijst ‘Cool people’. Couple Castaway heeft je toegevoegd aan de lijst ‘Superstars’. Stéphane added you to list ‘Grytics’. Frits added you to list ‘Fotografie auto’. Richie heeft je toegevoegd aan de lijst ‘Hooikoorts-tweets’.

Huh? Al mijn tweets tussen de hooikoorts-tweets, omdat ik één keer ‘Hatsjoe!’ tweet?
Huh, wat, grytics? (Ja, ik weet het inmiddels.)
Huh, auto’s? Ik?
Wat? Superstar?
Soms verbaas ik me erover aan welke lijsten ik word toegevoegd.

Lijsten op Twitter. Ik moet er soms een beetje om lachen. Voor wie niet twittert: op Twitter kun je mensen toevoegen aan lijsten; om alles een beetje overzichtelijk te houden of als je de tweets van specifieke personen niet wilt missen tussen de honderden, zo niet duizenden, tweets die er dagelijks langskomen. Je kunt dat zelf doen, maar anderen kunnen jou ook in lijsten indelen. Dit kan in het geheim, dus zonder dat de toegevoegde persoon in kwestie ziet op welke lijst hij of zij staat, of gewoon voor iedereen zichtbaar.

Zonder Twitter-kennis stapte ik de Twitter-wereld in. In 2010 had ik me aangemeld (volg mij via @eventjes), maar uit zelfbescherming stelde ik het twitteren vervolgens heel lang uit. Pas in mei 2013 postte ik mijn eerste tweet. Een tweet over een Twitter-columnbundel waar ik in stond, terwijl ik toen nog niet eens twitterde. Ik had de tweet gemaild, ha ha. Het duurde best lang voordat ik het echt actief ging doen. Maar toen ik het eenmaal deed, was er geen houden meer aan. Ik wilde zo veel volgen! En het was zo makkelijk, dit kon je zo fijn even tussendoor doen. Sommige dingen snap ik nog steeds niet, maar ik vind het leuk. Ik deed en doe gewoon maar wat.

Toen ik een paar maanden bezig was, nam ik me voor niet meer dan 100 tweeps te volgen. In mijn ogen was dat toen al absurd veel. En dat is het ook. En toch komt er een moment waarop je daar, als je niet uitkijkt, vanzelf overheen gaat, dat zal iedere actieve twitteraar beamen. Ineens zijn het er 200, 500, 1000… Je komt immers steeds weer meer nieuwe interessante tweeps tegen om te volgen. 100 is niks! Echt niks! Inmiddels volg ik er meer dan 2500. Wat in principe niet te doen is natuurlijk. Maar dat geeft ook niet. Steeds als ik er een aantal wil ontvolgen (omdat het gewoon écht te veel is), kom ik weer leuke nieuwe tegen en heb ik er na zo’n ontvolgrondje meer bijgekregen dan afgehaald.

Maar goed. Twitter-lijsten zijn dan dus wel handig. Ook ik werk ermee. En ik verbaas me er soms over waar anderen mij aan toevoegen. De lijsten ‘Travel writers’, ‘Travel tourism’ of ‘Travel pics’ zijn allemaal logisch. Aan ‘Toffe Nederlandse reisblogs’ toegevoegd worden is leuk. Of aan deze: ‘Awesome bloggers’. Haha!

Maar laatst werd ik toegevoegd aan de lijsten ‘Lovelife’ en ‘Fellow Analytics Nerds’.  Nerds!  Nou vráág ik je…

Mijn eigen lijsten hebben een slotje. Niet iedereen hoeft te weten wat voor lijsten ik heb. Niet dat ik nou zulke gekke of geheime lijsten heb hoor, ik heb echt geen lijstje ‘Knappe tweeps’ of zo. Nee, gewoon heel zakelijk, op zzp- , blog-, social-media-, schrijf- en reisgebied. Het opvallendst is mijn ‘Antistress-lijst’. Met tweets van lifecoaches en productiviteitscoaches enzo. Met opruim-, onthaast- en antiburnout-tweets. Voor een portie positiviteit en relativeringsvermogen. Handig toch? Die lees ik dan als ik tijd heb.

Eh… wanneer?