Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Trucje: zo zie je of kort haar je staat.

Trucje: zo zie je of kort haar je staat.

Trucje: zo zie je of kort haar je staat.

Kort-haar

Neem je niet graag risico’s en weet je niet zeker of je zal staan met een kort kapsel, maar wil je wel dolgraag eens iets volledig anders? Met de zomer in aantocht is het misschien wel tijd voor een nieuwe frisse look. Maar hoe weet je nu of coupe-Taylor de juiste look is voor jou? Het leven biedt natuurlijk geen zekerheid, máár Flair heeft in dit geval toch de oplossing: met dit trucje weet je of kort haar je goed zou staan.

It’s all about the angles

Er bestaat dus een easy trucje om te checken of die korte coupe jou wel zou staan. Deze magische meting is ontdekt door niemand minder dan John Frieda. Hij stelde vast dat de hoek van je kaakbeen bepaalt of je wel of niet met een korte coupe zou staan. Het enige wat je nodig hebt, is een liniaal en een potlood (maar een pen werkt natuurlijk even goed).

Plaats het potlood horizontaal onder je kin en hou het meetlatje verticaal langs de zijkant van je gezicht. Meet vanaf je oor naar beneden tot aan het punt waar je potlood de liniaal raakt. Als de gemeten lengte minder dan 5,5 cm bedraagt, zou je gewéldig staan met een korte coupe.

Break the rules

Meet je echter meer dan 5,5 cm, zou je volgens de regel minder goed staan met kort haar, máár je bent helemaal niet verplicht om dit regeltje te volgen. Fashion rules zijn immers gemaakt om gebroken te worden dus, break the rules en ga voor het kapsel dat jij wilt.

kort haar

 

Lees ook:

 

Bron: flair.be, Harpers Bazaar, John Frieda // afbeelding: Harpers Bazaar