Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit trucje helpt als je je hoofdhuid verbrand hebt

Dit trucje helpt als je je hoofdhuid verbrand hebt

Dit trucje helpt als je je hoofdhuid verbrand hebt

Er bestaat zonnecrème voor je haar, of je kan een hoedje op je hoofd zetten vooraleer je plaatsneemt aan de zijkant van het zwemband, maar soms vergeet je dat gewoon en dan is je hoofdhuid helemaal verbrand. Woops… Flair to the rescue want wij vonden een trucje om die rode hoofdhuid een beetje te verlichten.

Op je boodschappenlijstje: twee zakjes groene thee, een waterkoker, een kan en water. Breng het water aan de kook en zet je groene thee. Als je thee klaar is, doe je ‘m in een kan en laat je de thee afkoelen in de frigo. Als de thee lauw aanvoelt, neem je hem mee in de douche. Nadat je je shampoo volledig uitgespoeld hebt, giet je de thee over je hoofdhuid en laat je het vijf minuten rusten. Spoel daarna opnieuw goed uit.

De antioxidanten in groene thee helpen je huid te kalmeren en verlichten de pijn, vooral als je het trucje in de eerste 24 uur na het verbranden toepast. Plus, het zal je haar niet zo beschadigen als andere producten tegen een verbrande hoofdhuid. Ohja, en wees een beetje voorzichtig met de haarborstel de komende dagen.

Lees ook:

Copyright: Elke Spelters