Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tragische documentaire over Emma’s anorexia ontroert Nederlandse kijker

Tragische documentaire over Emma’s anorexia ontroert Nederlandse kijker

Tragische documentaire over Emma’s anorexia ontroert Nederlandse kijker

Ruim 650.000 mensen keken gisteravond op NPO3 naar het aangrijpende Emma wil leven. In deze documentaire van Jessica Villerius zien we de worsteling van Emma Calis met anorexia. Emma overleed in april dit jaar aan de gevolgen van de ziekte.

De documentaire richt zich op de laatste maanden van Emma’s ziekte. Ook de laatste herstelpoging in een kliniek in Portugal wordt zonder opsmuk in beeld gebracht. De beelden zijn allemaal van Emma zelf, een documentaire over haar ziekte was een van haar laatste verzoeken.

Documentairemaakster Villerius, die eerder de documentaire MH17: werken op de rampplek maakte, durfde het in eerste instantie niet aan. “Ik vond het veel te zware materie,” zei ze op de site van 7Days, “maar toen ik hoorde dat Emma expliciet om een documentaire had gevraagd, dacht ik: wie ben ik om te zeggen dat ik het te zwaar vind?”

Ernstig ziek

De beelden van de sterk vermagerde Emma worden afgewisseld met gesprekken met vrienden, familie en artsen. Ook zien we foto’s uit haar jeugd, waardoor haar aftakeling pijnlijk zichtbaar wordt.

Dat de documentaire haar effect niet heeft gemist, mag duidelijk zijn aan de reacties op social media. Hieronder een greep uit de reacties:

De hele documentaire bekijk je hier

 

Lees ook:

Bron: NPO3, De Volkskrant, 7Days