Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tips voor winterenergie

Tips voor winterenergie

Tips voor winterenergie

Blue Monday is alweer enige weken geleden, maar toch steekt die lamlendigheid nog regelmatig de kop op.

Dit weer is niet bevordelijk voor het humeur en energieniveau van de gemiddelde Nederlander. De treinen zitten vol met norse mensen die maar aan één ding kunnen denken: zon. Niet alleen doet de zon wonderen voor het nationale humeur, zonlicht geeft ook energie. En daar ontbreekt het net aan, in de koude wintermaanden.

En dus lijkt het of wij ook een winterslaap houden, net als in het dierenrijk. In de winter is het tenslotte koud, dus blijven we liever binnen en gaan op tijd naar bed. En dat terwijl het ook in februari hartstikke leuk is om erop uit te trekken, ook al is het -5. Dus verzamel jouw gezin of trommel wat vriendinnen op, negeer de kou en trek er uit! Optimel helpt ons op weg:

Slenteren & Snert
Genieten van een prachtig winters landschap, terwijl je wilde paarden en reeën tegenkomt. Na afloop kun je genieten van een goede kom snert. Klinkt jou dat ook al muziek in de oren? Kijk op staatsbosbeheer.nl voor heel veel snertwandelingen.

Dagje design bekijken
‘Nieuwe energie in design en kunst’ heet de bijzondere verzameling in Museum Boijmans Van Beuningen. Tot eind februari kom je daar in Rotterdam werk van kunstenaars en ontwerpers tegen die zich bezig houden met kunst, wetenschap, design en duurzaamheid.

Altijd winter
Bij Biddinghuizen (Flevoland) ligt altijd ijs, vijf kilometer lang. Misschien valt de winter tegen, tóch schaats je bij FlevOnice uren in de buitenlucht. Kun je niet schaatsen? Dan doe je toch mee aan de tweedaagse cursus voor krabbelaars? Kijk op de website voor alle info.

Kroeglopertjes
In het winterse Zuid-Limburg loop je (of wordt het skiën of langlaufen?) van kroegje naar kroegje. Er zijn allerlei routes, van een paar kilometertjes met de kinderen tot heel lange met je partner. Zie de website voor meer informatie. Overnachten kan ook, want die kroegjes zijn luxer dan je denkt!

Saunabreak winnen!
Mocht je er voordelig tussenuit willen, ga dan vóór 28 februari lekker met je vriendin naar de sauna. Want die mag van Optimel gratis mee. Kijk op de Eurosparen-pagina van Optimel, daar vind je 60 sauna-adresjes waar je heerlijk kunt genieten. Gaan jullie ’s avonds? Dan krijg je de dagschotel er gratis bij. Dat is makkelijk bespaard!

Liever nog meer besparen? Ga dan naar de Facebookpagina van Optimel: daar geven ze elke dag een saunabreak weg. Het enige dat je hoeft te doen is een spel spelen en je maakt al kans!