Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Denise blogt: Tips voor de vakantie

Denise blogt: Tips voor de vakantie

Denise blogt: Tips voor de vakantie

Vorig jaar was ik in de meivakantie met de kinderen in Egypte. Het was onze ‘grote vakantie’ en het was heerlijk! Warm, zon, mooie omgeving en zelfs een bungalow aan het water… Niet dat het in je eentje met twee kinderen nou echt bijkomen is, maar zucht, ik zou er zo weer terug willen.

Dit jaar hebben de kinderen weliswaar twee weken meivakantie, maar de vakantieverdeling met hun vader pakte dit jaar zodanig uit dat we net niet een week weg kunnen. Dus hoop ik dat ik in de zomer nog iets betaalbaars vind. Dat valt nog niet mee!

In de meivakantie gaan we in elk geval nog wel een midweekje weg. Gewoon in Nederland, maar ook naar iets heel leuks. Als je me op Facebook volgt weet je het straks. Maar goed, dat is volgende week pas. Op dit moment ben ik in Spanje, voor werk. Eerst naar een grote internationale bloggersconferentie in Lloret (ja, serieus) en daarna maak ik een tour door Catalonië met andere reisbloggers van overal ter wereld.  Dat wil ik ook wel, hoor ik je denken. En dat snap ik. Want het is ook leuk. Dat is de leuke kant van mijn werk. Die andere kant zie je niet, maar die is er ook hoor!

Maar goed, jij zit hier misschien gewoon in Nederland en denkt: wat kan ik nou nog eens voor leuks gaan doen met de kinderen? Steeds naar de buurtspeeltuin, daar heb je misschien niet zo’n zin in. Hutten bouwen (hier altijd favoriet) hebben ze misschien al gedaan. Zelf ijsjes maken met stukjes fruit erin vinden die van mij ook leuk. En stoepkrijten, maar dat doen ze ook niet de hele vakantie. Sterker nog, als het regent is dat ook niks. Goed, wat dan? Voordat ze elkaar de haren in vliegen (ja, dat gebeurt hier ook hoor, haha), geef ik een paar tips:

1. Naar het strand. Ook al is het misschien geen strandweer, op het strand is het altijd heerlijk. Lekker uit de wind in het zonnetje is het er goed toeven. De kinderen vermaken zich wel. En valt het weer tegen? Bij de meeste strandtenten in Scheveningen (maar vast ook elders) kun je heerlijk in zachte kussens neerploffen en bij haardvuurtjes zitten. Op mijn blog staan een paar beachclubs.
2. Naar een pretpark. Ik geef het toe, ik hou er zelf niet van, maar wat hebben de kinderen vorig jaar genoten in Drievliet (bij Den Haag), en het jaar daarvoor in het o zo schattige Sprookjeswonderland (in Enkhuizen). Die blije koppies. Onbetaalbaar! Ook leuk: Sealife en Madurodam.
3. Iets originelers? Ga naar de hoogste verdieping van de Haagse Toren, bezoek de Gevangenpoort, maak een griezelwandeling in Den Haag, boek een fietstour (dat kan natuurlijk ook in een andere leuke stad), maak een rondvaart (ook in heel veel steden mogelijk), bezoek een bijzonder museum of bewandel een blotevoetenpad. Of ga naar de Markthal in Rotterdam als je die nog steeds niet bezocht hebt. Een waar foodwalhalla!

Veel plezier!