Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dé redenen voor het maken van een solo trip

Dé redenen voor het maken van een solo trip

Dé redenen voor het maken van een solo trip

Alleen uit eten gaan wordt al gauw geassocieerd met een vriendloos bestaan. Moet je nagaan hoe alleen op vakantie gaan beschouwd zal worden. Toch is dit zeker aan te raden om eens te doen. En daarom deelt Flair dé redenen voor het maken van een solo trip!

Picture this: je zit alleen aan een tafeltje, omringd door allerlei gezinnen, vriendengroepen en stelletjes. De ober vraagt of je nog op iemand wacht, en als je als antwoord geeft dat het ‘just me‘ is, kijkt hij je toch ietwat medelijdend aan. bekrui

Alleen uit eten gaan schijnt de énige factor te zijn die soloreizigers nog weleens lastig vinden, maar afgezien daarvan is alleen reizen een veel gezien onderwerp op menig bucketlist. Waarom? Hierom!

GettyImages-586665219

Je leert jezelf kennen

Door alleen op reis te gaan en je dus niemand hebt om op terug te vallen tijdens lastige momentjes, ben je écht helemaal op jezelf aangewezen. Hierdoor leer je goed naar jezelf te luisteren. Elke dag heb je alle tijd om te reflecteren, waardoor je jezelf in korte tijd heel goed zult leren kennen. En daar heb je de rest van je leven wat aan!

Je maakt nieuwe vrienden

Zonder die beste vriendin mee te nemen op reis, zul je sneller geneigd zijn onbekenden aan te spreken en contact te leggen met andere reizigers. Ook anderen zullen sneller op je afstappen wanneer je alleen bent. En doordat je vaak geen plannen hebt, ga je sneller impulsief op een uitnodiging in. Het resultaat? Je staat zomaar op een gigantisch feest, beland in een goed gesprek of zit ineens te barbecueën met een hele groep onbekende, maar ontzettend leuke mensen.

Je stapt uit je comfort zone

Magische momentjes beleef je zelden in je comfort zone. Doordat je alleen bent zul je vaak voor uitdagingen komen te staan, want er is niemand die dat enge telefoontje voor je kan plegen. En dat nieuwe hotel regelen? Juist, dat moet je ook zelf doen. Ook zul je veel in contact komen met onbekenden en vaak in situaties terecht komen die je écht nooit eerder hebt beleefd of die zelfs spannend kunnen zijn. Maar hier leer je ontzettend veel van!

Je ervaart absolute vrijheid

De hele reis lang hoef je tegenover niemand verantwoording af te leggen. Je kunt gaan en staan waar je wilt en ieder moment van de dag je eigen plan trekken. Hierdoor voel je je zo vrij als een vogel – en dat is echt de moeite waard om eens te beleven.

Je staat stil bij alles wat je hebt

Natuurlijk zullen er momentjes zijn dat de eenzaamheid je overvalt, en dat je het liefst je koffers zou pakken om naar huis te gaan. Dat is heel normaal. Maar door die eenzame momentjes word je je extra bewust van de mensen die je mist. Je moeder, je beste vriendin, je vriend… Door zo’n momentje van bezinning kun je ineens overspoeld worden door dankbaarheid, en sta je even stil bij alle lieve mensen in je leven. En hoe vaak doe je dat in het dagelijks leven nou eigenlijk?

Je komt terug als een nieuw persoon

Na dit avontuur kun je de hele wereld aan. Je hebt toch ook in je uppie drie maanden in Australië rondgelopen? Dat gevoel geeft je veel zekerheid en zelfvertrouwen. Je kunt lastige situaties prima zelf oplossen én je kunt het kennelijk heel gezellig met jezelf hebben. En dat is een gedachte waar je de rest van je leven iets aan hebt!

Lees ook: