Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tips om opbouw van stress te voorkomen

Tips om opbouw van stress te voorkomen

Tips om opbouw van stress te voorkomen

Na de zomervakantie waren we lekker ontspannen, maar nu hebben we het alweer veel te druk. We snakken naar de herfstvakantie en voelen ons gestrest en gespannen.

Herken jij jezelf in deze omschrijving? Met een paar handige gewoontes kun je jezelf kalmeren om zo de opbouw van stress te voorkomen.

Bewaar het overzicht
Als je het gevoel hebt dat je de controle over je leven verliest, ontstaat stress. Totale chaos in ons hoofd en het leven wordt onoverzichtelijk. Breng het overzicht terug in jouw leven. Schrijf alles van je af, plan je dag en ruim dagelijks jouw huis op. Als jij alles eenvoudig en overzichtelijk houdt, weet je precies waar je aan toe bent. Dan ervaar je minder stress.

Pak je rust
Je lichaam heeft tijd nodig om uit te rusten, zeker in een stressvolle periode. Maak er daarom een gewoonte van om jouw lichaam en geest echt te laten ontspannen. Lees een boek, ga naar de film of naar de sportschool. Vind je het echt moeilijk om de stress los te laten? Ga dan regelmatig op zoek naar een andere omgeving. Boek een weekend weg, ga winkelen in een nieuwe stad of maak een wandeling op het strand. Pas wanneer je echt ontspant, merk je hoeveel stress er in je lijf was opgebouwd.

Leef met de dag
Probeer in het hier en nu te leven. Stress ontstaat namelijk door gedachten over het verleden en zorgen voor de ongrijpbare toekomst. Werk met volle aandacht, voel je vingers op het toetsenbord en geniet van het moment dat je een mail beantwoordt. Laat je gedachten niet wegdrijven naar jouw zorgen voor de toekomst. Hoe meer je leeft in het nu, hoe minder stress er wordt opgebouwd.

Bron: sochicken.nl