Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit kun je het beste wel en niet doen tegen een opgeblazen buik

Dit kun je het beste wel en niet doen tegen een opgeblazen buik

Dit kun je het beste wel en niet doen tegen een opgeblazen buik

Last van een opgeblazen buik? Vaak betekent dit dat de spijsvertering niet goed werkt. Dit kan komen door menstruatie, stress, bepaald voedsel of door het drinken van prik.

Opgeblazen buik

Een opgeblazen buik? Zo kom je er weer vanaf!

Massage

Heb je vooral veel lucht in je buik en daardoor een opgezette belly? Een goed trucje is om je onderbuik een kleine massage te geven. Masseer je darmen door lichte druk met je vingers uit te oefenen in vloeiende bewegingen. Daarna masseer je vanaf je rechterheup in de richting van je ribben, waarna weer op en neer naar je darmen. Dit herhaal je een aantal keer. Je zult zien dat je opgezette (lucht)buik snel verdwijnt.

Stukje touw

Gewoon te veel gegeten? Flair stuitte op een grappige uitvinding: Je buikspieren trainen met een stukje touw. Ach, baat het niet dan schaadt het niet toch? Bekijk het filmpje!

Relax

Een opgezette buik kan ook komen door stress. Probeer dus te ontspannen door meer relax-momenten in je dagelijks leven te brengen. Lees een boek, doe yoga, ga lekker in bad…

Lees ook:
Eerste hulp bij vervellen

Langzaam eten

Eet niet te snel, maar probeer goed te kauwen. Op deze manier voorkom je extra gasvorming in je darmen. Bovendien komt sporten ook de werking van je darmen ten goede.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages