Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit zijn de beste tips om (weer) te beginnen met sporten én het vol te houden (+ WIN abonnement bij OneFit!)

Dit zijn de beste tips om (weer) te beginnen met sporten én het vol te houden (+ WIN abonnement bij OneFit!)

Health
Dit zijn de beste tips om (weer) te beginnen met sporten én het vol te houden (+ WIN abonnement bij OneFit!)

Waar het voor sommigen geen probleem was om voldoende te blijven bewegen tijdens de intelligente lockdown, lieten anderen hun actieve leventje volledig voor wat het was. Sinds een paar maanden zijn de sportscholen gelukkig weer open, maar het is nog best lastig om de draad weer op te pakken. Hoe je het toch weer voor elkaar krijgt en misschien nog wel belangrijker: het volhoudt? Malou, trainster en OneFit Presents Teacher, heeft de beste tips voor je in petto. En om je nóg een beetje extra te motiveren, mag Flair maar liefst drie keer een OneFit-abonnement van drie maanden weggeven.

De draad van het sporten (weer) oppakken

Begon jij aan het begin van de intelligente lockdown vol moed met home work-outs en sloeg je aan het hardlopen, maar ontbrak het jou aan een gevoel van doorzettingsvermogen? We feel you, dat thuis sporten is immers niet voor iedereen weggelegd. Heb je iets te veel stil gezeten in de periode dat de sportscholen hun deuren gesloten moesten houden? Met de tips van Milou ben je binnen een mum van tijd weer back on track.

Verschillende work-outs

Als je net om de hoek komt kijken op het gebied van sporten, is het verstandig om verschillende work-outs uit te proberen. Zo kom je er niet alleen achter wat je leuk vindt, maar verklein je ook het risico op blessures. Zorg voor een goede balans tussen aanspanning en ontspanning. Wissel bijvoorbeeld iedere power work-out af met een stretch sessie. Met OneFit is dit mogelijk doordat je keuze hebt uit verschillende sportscholen in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Leiden, Utrecht en Den Haag. En daar blijft het niet bij, want sinds kort kun je óók gebruikmaken van de app in Eindhoven en Breda. Ook handig: je kunt twee weken van tevoren je sportlessen reserveren. Heb je gelijk die welbekende stok achter de deur. Geen tijd of zin om de deur uit te gaan? Je kunt ook kiezen voor een van de online sportlessen.

Hardlopen

Is hardlopen meer jouw ding? Zorg er dan voor dat je de juiste looptechniek onder de knie krijgt. Een schema en de juiste materialen zijn ook hier van essentieel belang om blessures te voorkomen. OneFit biedt ook hardlooptrainingen aan, waarbij je direct met anderen samen kunt lopen. Score!

Rustig opbouwen

Was je voor de intelligente lockdown een fanatiek sporter maar wilde het ten tijde van de gesloten gyms gewoon even niet lukken? Loop niet te hard van stapel als je de draad weer oppakt, maar bouw rustig op en doe maximaal drie work-outs per week. Vergeet daarnaast niet te stretchen en wissel af met dagen van rust. Geen tijd of zin in die rustdagen? Kies dan voor een les Yin Yoga op je rustdag, zo raadt Malou aan. Yin is gefocust op bindweefsel en het voorkomen van blessures. Tot slot: luister altijd naar je lichaam en sla die workout over als je even geen puf hebt. Kijk of je het kunt compenseren op een ander moment, zodat je wel het regelmatige sporten vasthoudt.

Volhouden

Heb je moeite om je goede sportvoornemens vol te houden? Je bent niet de enige. Om er toch in te slagen, raadt Malou aan om allereerst te ontdekken welke lessen het beste bij jou passen. Ook doe je er goed aan om voor de train(st)ers te kiezen die jou aanspreken en de studio’s te bezoeken die jij prettig vindt. Probeer er ook achter te komen of je het fijner vindt om ’s ochtends of ’s avonds te sporten. Aan de hand hiervan kun je gemakkelijk een schema opstellen. Last but not least kun je op zoek gaan naar een sportmaatje. Dat maakt het bewegen niet alleen gezelliger, maar hij of zij is automatisch een stok achter de deur. Wedden dat je veel minder vaak af zegt?

Lees ook
Geen goed gevoel na het sporten? Hoe het komt dat jouw work-out alleen maar stress oplevert

Win een OneFit-abonnement

Heb je zin om weer aan het sporten te slaan en lijkt zo’n OneFit-abonnement jou wel wat? Dan heeft Flair goed nieuws voor je, want wij mogen driemaal een abonnement van drie maanden weggeven. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is het onderstaande winformulier in te vullen en je te abonneren op de nieuwsbrief van Flair. Duimen, maar!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee