Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Thuis trainen

Thuis trainen

Thuis trainen

Geen excuus meer op thuis lui op de bank te zitten.

Om je lichaam in vorm te houden is een sportschool niet altijd noodzakelijk. Veel fitnessoefeningen kun je ook thuis uitvoeren.

Healthylives zet een aantal oefeningen op een rijtje, zodat je ook in een drukke periode je mentaal en fysiek gezond kunt voelen.

Buikspieroefeningen: Crunches knees bent
Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Leg je handen op je borst of naast je hoofd. Breng je hoofd en borst naar je knieën toe. Zorg dat je onderrug op de grond blijft en je schouders ontspannen blijven. Houd deze houding 2 seconden aan. Ga langzaam terug naar de beginpositie en herhaal bovengenoemde stappen.

Beenspieroefeningen: Standing Calfe Raise
Ga op een blok of een trede van een trap staan, waarbij je hakken over de rand hangen en je gewicht op de bal van je voet rust. Balanceer op één been en plaats de voet van het andere been op de achterkant van je hiel. Wijs met de voet waarop je lichaam rust naar voren en houd de knie licht gebogen. Druk je hakken omhoog zodat je je gehele lichaam optilt. Pauzeer even en ga langzaam naar de lage uitgangspositie.

Bicepsoefeningen
Wanneer je geen halters hebt, neem dan een redelijk zwaar voorwerp zoals een krat of een doos wasmiddel. Breng een zwaar voorwerp omhoog, uitsluitend door het buigen van de armen. Je kunt het voorwerp voor je op de tafel zetten of door een trainingspartner laten aangeven.

Bij het omhoog brengen van het voorwerp mogen slechts de onderarmen in een hoek gebogen worden en de rug moet absoluut stil gehouden worden. Om ervoor te zorgen dat je rug echt recht blijft kun je deze oefening doen terwijl je met je rug tegen de muur staat.

Borstspieroefeningen: Opdrukken
Om de belasting wat meer van de triceps (bovenarmen) over te hevelen naar de borstspieren, adviseren wij je handen zo ver mogelijk uit elkaar te plaatsen. Nog zwaarder wordt het als je de benen een beetje hoger plaatst (bijvoorbeeld op je bed).

Gevorderden kunnen met zijwaarts gestrekte armen op de grond gaan liggen en moeten dan proberen zichzelf uitsluitend met de kracht van de borstspieren op te drukken. Deze hoge krachtinspanning moet je ongeveer 10 tot 15 seconden volhouden.

Voordat je deze veeleisende oefening doet, moet je eerst de borstspieren opwarmen door middel van gewoon opdrukken.