Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Oei! Van déze theesmaak mag je maar drie (!) koppen per dag drinken

Oei! Van déze theesmaak mag je maar drie (!) koppen per dag drinken

Health
Oei! Van déze theesmaak mag je maar drie (!) koppen per dag drinken

Een lekker kopje thee: je hebt ongeveer 671 smaken om uit te kiezen in de supermarkt. Om de ochtend heerlijk mee te beginnen of juist om de dag er rustig mee af te sluiten. We kunnen er niet genoeg van krijgen. Maar wist je dat je van déze theesmaak maar drie koppen per dag mag drinken? 

Sterrenmunt

Het antwoord: sterrenmuntthee! Deze lekkere thee met een kruidige blend van anijs, munt en venkel gecombineerd met zoethout, is een favoriet van velen en wordt dan ook erg veel gedronken. Toch wordt het aangeraden om de inname van deze warme drank te beperken tot – helaas – maar drie koppen per dag. Dat is te wijten aan een stofje wat in het mengsel zit.

Zoethout

Zoals je inmiddels weet is deze kruidenthee een mix van kruiden (duh) en zoethout. Laat het nou net zoethout zijn, wat maakt dat je eigenlijk niet meer dan drie kopjes per dag ervan mag drinken. Door het drinken van een grote hoeveelheid zoethout, houdt je lichaam sneller vocht vast. Dit komt door de stof die in zoethout zit: glycyrrhizine. Dit woord mag je weer vergeten, maar het schijnt dus helemaal niet goed voor je te zijn.

Lees ook 
Spice it up: deze kruiden maken je kop koffie in de ochtend een stuk gezonder

Bloeddruk

Doordat je lichaam vocht vasthoudt, kan je bloeddruk stijgen en dat is niet goed voor je. De effecten van glycyrrhizine zijn gelukkig maar tijdelijk, dus als je een enkele keer wat meer zoethout binnenkrijgt is het niet erg. Voor zwangere vrouwen, kinderen en mensen met een hoge bloeddruk, is het dus wel verstandig om niet te veel zoethoutthee (en dus sterrenmuntthee) te drinken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum.nl, beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee