Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Theegeleuter: hoe theedrinken schadelijk kan zijn

Theegeleuter: hoe theedrinken schadelijk kan zijn

Theegeleuter: hoe theedrinken schadelijk kan zijn

We drinken de hele dag door thee. ’s Ochtends een bakkie om de dag mee te beginnen, tijdens het werken een grote mok op ons bureau en ’s avonds op de bank drinken we zo drie grote glazen leeg. Maar of zoveel thee op een dag wel verstandig is, blijkt nu de vraag. Uit verschillende onderzoeken blijkt thee schadelijk voor je te kunnen zijn…

Lees ook: Hoe gezond is groene thee nou eigenlijk?

Uit een onderzoek van Journal of Toxicology uit 2013 onder dertig theesoorten, blijkt dat ze allemaal zware metalen bevatten. Wanneer thee langer dan vijftien minuten trekt, is de hoeveelheid zelfs gevaarlijk. Goedkope citroenthee blijkt de ergste soort.

Maar er is meer mis. Uit een onderzoek naar de hoeveelheid fluoride in thee blijkt dat budgetthee drie keer zoveel fluoride bevat dan duurdere theeën. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het deel van de theeplant dat voor de bepaalde thee wordt gebruikt. Te veel fluoride is schadelijk voor je tanden en botten.

Daarnaast zit in theesoorten zoals rooibos, kamille en pepermuntthee de stof Pyrrolizidine Alkaloïde. Krijg je hiervan te veel binnen, dan kan dat schadelijk zijn voor je lever.

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!