Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > The Green Happiness: ‘de onterechte kritiek vinden we vervelend.’

The Green Happiness: ‘de onterechte kritiek vinden we vervelend.’

The Green Happiness: ‘de onterechte kritiek vinden we vervelend.’

Afgelopen weken zijn de Tessa en Merel, bedenkers van voedingsplatform The Green Happiness, overladen met bakken kritiek. Het Voedingscentrum noemt het dieet wat de meiden voorschrijven ‘gevaarlijk’ en ook culinair journalist Karin Luiten viel over hun voedingsadvies. Op hun website hebben de twee blondines nu gereageerd op alle tumult.

Vallen en opstaan
Tessa Moorman en Merel von Carlsberg hebben de tijd genomen om een blogpost te wijden aan de kritiek die ze over zich heen hebben gekregen. Op hun website schrijven de twee dames dat ze de kritiek onterecht vinden. ‘Zoals met iedere start up gaat het opzetten ervan gepaard met vallen en opstaan. De vele media aandacht hadden we niet verwacht. Vooral in onze ogen onterechte kritiek ervaren we als vervelend,’ schrijven ze.

Missie
De oprichters van het voedingsplatform geven antwoord aan alle vragen waar hun duizenden volgers mee rondlopen na de kritiek. Bij RTL Boulevard zei presentator Mark van der Linden dat het twee ‘marketingbimbo’s’ zijn die geld proberen te verdienen, maar de twee schrijven dat hun missie is om ‘mensen te inspireren om zich fitter, gezonder en gelukkiger te voelen’. En dit willen ze bereiken door hun volgers te stimuleren ‘meer verse en onbewerkte plantaardige producten te laten eten’.

Eiwittekort
Ook reageren Tessa en Merel, die beiden Voeding en Diëtiek studeerden, op het statement van het Voedingscentrum. De twee zouden een voedingsadvies voorschrijven met te weinig eiwitten, wat zou kunnen leiden tot botontkalking. Ze schrijven: ‘Gemiddeld moet volgens de Gezondheidsraad bij volwassenen ten minste zo’n 10% van alle calorieën afkomstig zijn uit eiwit. De hoeveelheid calorieën uit eiwitten op een gemiddelde dag in de menusuggesties in Your 50 Days of Green Happiness is ongeveer 12% van de totale calorie-inname.’

Gediplomeerde diëtisten
De meiden doen uit de doeken dat hun advies een levensstijl is en niet een dieet, en dat hun doel dan ook is ‘om de wereld een nog mooiere plek te maken om te leven’. Ze beindigen het betoog met hun bewijs van vakkunde: ‘Wij zijn gediplomeerde diëtisten en hebben daarvoor een HBO opleiding gevolgd en afgerond. Krachtens de Wet BIG mogen wij ons dus registreren in het Kwaliteitsregister Paramedici.’

Bron: The Green Happiness, Linda

Lees ook: