Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Moet je je nou eerst laten testen voordat je kerst viert met je familie?

Moet je je nou eerst laten testen voordat je kerst viert met je familie?

Moet je je nou eerst laten testen voordat je kerst viert met je familie?

De feestdagen komen steeds dichterbij en de maatregelen worden steeds meer aangescherpt. Hierdoor komt het kerstdiner met de familie in gevaar. Wat mogen we allemaal met kerst en moet je testen om kerst te kunnen vieren met je familie? Wij geven antwoord, zodat je met een gerust hart straks Kerst kunt vieren.

Better safe than sorry, daarom is het verstandig om aan de regels te houden. Om toch nog een beetje te kunnen genieten zijn hier wat tips om op een veilige manier toch nog Kerst te kunnen vieren met vrienden of familie. Naast een diner zijn er nog meer leuke manier om kerst samen te vieren. Doe bijvoorbeeld een leuke kerstwandeling samen of organiseer een winterse barbecue.

Feestdagen vieren

De grote vraag is nu: moet je je testen om kerst te vieren met je familie? Het antwoord is nee, maar er moet wel afstand van elkaar worden gehouden. Alleen bewoners van 1 adres mogen binnen de 1,5 meter samen zijn. De anderhalve meter regel geldt vanaf jongeren van 13 jaar. Een zelftest voor het bezoek kan handig zijn om zeker te weten dat iemand geen corona heeft. Wil je graag iedereen met kerst zien, dan kun je er ook voor kiezen om er een aantal dagen aan vast te plakken: en derde of vierde kerstdag. Zo verspreid je de gezelligheid en de feestdagen. Daarnaast is het ook ideaal om de kliekjes op te maken.

Gezellig tafelen

Om de anderhalve meter goed te waarborgen is het verstandig om dit jaar een extra lange kersttafel op te dienen. Heb je de ruimte? Schuif dan een aantal tafels aan elkaar en voilà je hebt een veilige kersttafel. Door de tafel kun je genoeg afstand houden en toch nog gezellig tafelen.

Wil je liever nog meer afstand? Dan kun je de stoelen schuin tegenover elkaar plaatsen. Nog een leuke tip: plaatst de tafels zoals in een restaurant: meerdere tafeltjes in de woonkamer en toch afstand.

Tafel slim opdekken

Door de andere tafelindeling heb je een langer tafelkleed nodig. De open plekken op tafel kun je leuk decoreren met mooie kaarsen of takken. Zorg er daarbij wel voor dat iedereen goed bij al het eten en drinken kan. Gebruik hiervoor meerdere borden en schalen. Ook is het handig om meerdere wijnkoelers te hebben en verschillende bakjes met onder anderen brood. Iedereen kan daardoor op zijn of haar plek blijven zitten, zodat er niet zoveel gelopen hoeft te worden.

Lees ook
Amanda (34) kreeg corona na eerdere besmetting én vaccinatie: ‘Zelfs de GGD stond perplex van mijn verhaal’

Geniet, geniet, geniet

Niemand wil besmet raken en al helemaal niet met kerst. Houd je daarom goed aan de maatregelen, maar probeer ook een beetje te genieten. Zorg eventueel voor een preventieve zelftest voor het diner, het wassen van handen bij binnenkomst en de afstand. Tussen de gangen is het verstandig om goed te blijven ventileren. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van een heerlijk en gezellig diner. Alvast fijne feestdagen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images