Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Stop je mobiel nooit meer in je broekzak of beha!

Stop je mobiel nooit meer in je broekzak of beha!

Stop je mobiel nooit meer in je broekzak of beha!

We doen het allemaal weleens: je telefoon in je broekzak stoppen omdat je hem zo snel even nergens anders kwijt kunt. Héél even kan geen kwaad, denk je. Maar dat kan het dus wel!

Te dicht op je lijf

Heb je weleens de hele gebruiksaanwijzing van je telefoon gelezen? Waarschijnlijk niet. Maar in deze lap tekst staat wel een belangrijke waarschuwing: draag je telefoon niet dichter dan 15 millimeter bij je lichaam. Als je ‘m in je broekzak of beha stopt, zit-ie dus echt te dichtbij. En dus ook niet urenlang bellen met dat ding aan je oor!

Gevaarlijk!

Een Amerikaanse onderzoeker heeft jarenlang de effecten van de straling van de mobiele telefoon bestudeerd. Zij kwam erachter dat de straling – al jaren punt van discussie – nog gevaarlijker is dan gedacht. Dezelfde soort straling wordt door artsen namelijk gebruikt om bijvoorbeeld leverkanker te behandelen. De elektromagnetische straling zorgt ervoor dat de bloed-hersenbarrière niet meer goed werkt. En die heeft juist een heel belangrijke functie: het buiten houden van onbekende en schadelijke stoffen. De straling kan zo zorgen voor het afbreken van DNA, mannelijke onvruchtbaarheid, diabetes, hartritmestoornissen en depressies. Alsof dat nog niet genoeg is, kan het ook nog eens de botdichtheid in je bekken verminderen. Echt heftige dingen! Stop dus voortaan je telefoon in je handtas, beter.

Stop jij altijd je telefoon in je broekzak?

Bron: Metro.

Lees ook: