Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tegenstrijdige signalen?

Tegenstrijdige signalen?

Tegenstrijdige signalen?

Anita, 43: Al tijden vind ik iemand in mijn omgeving leuk.

Ik kom hem om de twee weken tegen. We zijn beiden gescheiden. Twee maanden geleden hebben we contact gezocht voor een drankje. Na een maand (spannend) heen en weer sms’en een date gehad. Die was leuk en gezellig en er is ook gezoend. Hij spreekt me regelmatig aan en doet suggesties voor borrelen, langskomen, etc.

Concreet wordt het nooit, hij houdt het af als ik er naar vraag. Ik begrijp het niet: Waarom zegt hij niet dat hij me niet leuk genoeg vindt, in plaats van al die tegenstrijdige signalen?

Coach Sandra
Heel vervelend die tegenstrijdige signalen! Zeker omdat mannen vaak claimen behoorlijk direct te zijn en er geen doekjes omheen winden.

Wat het ook is met die leuke man, het is voor jou belangrijk om te bepalen in hoeverre je hierin mee wilt gaan. Jij hebt duidelijk aangegeven hem wel te zien zitten. Geen misverstand over mogelijk. (Of wel?)

Hij neemt geen duidelijk standpunt in. Het hoe en waarom maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het gaat erom of jij op deze manier behandeld wilt worden. Zijn manier van jou benaderen en zijn manier van doen (afhouden) wordt mede in stand gehouden door jouw acceptatie.

Als je dat niet erg vindt, prima! Maar als je dit niet leuk vindt, dan kan jij er een streep onder zetten. Maak duidelijk hoe jij er tegen aan kijkt. Maak duidelijk dat je het niet op prijs stelt om niet te weten waar je aan toe bent. Maak duidelijk hoe jij behandeld wilt worden. Dat ben je absoluut waard! En dit alles kan ook op een rustige en lieve manier gezegd worden, als het maar duidelijk is.

Coaching
Vind je het lastig om een standpunt in te nemen? Vraag je dan af hoe dat komt. Het lijkt erop dat hij er nog niet helemaal uit is wat hij voor je voelt. Je mag hem hier absoluut naar vragen.

Gaat het te snel voor hem? Ook goed, doe je iets rustiger. Als dat tenminste is wat je wilt. Ga voor je zelf eens na hoe jij erin staat. Wat wil jij eigenlijk? Hoe voelt het om niet te weten waar je aan toe bent?

Ik wens je een mooie relatie toe, en zo niet met hem dan wel met iemand anders.

Boekentip: