Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Tech Talk: zó ontwijk je de advertenties op Whatsapp!

Tech Talk: zó ontwijk je de advertenties op Whatsapp!

Tech Talk: zó ontwijk je de advertenties op Whatsapp!

Als je net zo’n smartphone addict bent als wij, dan zal het je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat Whatsapp alwéér een update heeft ondergaan. Bedrijven kunnen je vanaf nu berichtjes sturen met commerciële inhoud – maar wij hebben de manier om deze advertenties te ontwijken!

Motherboard to the rescue
Het laatste wat we namelijk willen, is van onze meestgebruikte app een commerciële plek maken waar zomaar allerlei appjes binnen kunnen komen. Want laten we wel wezen, dat zou het sturen van gratis berichtjes ineens in een heel ander daglicht plaatsen, niet? Don’t you worry, want gelukkig is daar Motherboard.

Het bedrijf zocht uit hoe je het beste de commerciële appjes van bedrijven kunt ontwijken, en kwam met twee doeltreffende oplossingen waarmee je de bedrijven en hun advertenties zonder pardon kunt ontlopen. Yes!

Copyright: Motherboard

Optie 1
Deze eerste optie is alleen mogelijk als je nog niet akkoord bent gegaan met de nieuwste voorwaarden van Whatsapp. Behoor jij tot die lucky few? Dan kun je de advertenties zó ontwijken: onderaan het scherm staat een klein venstertje waar in het Engels “Read more about the key updates to our terms and privacy policy” staat. Tap dit en haal het vinkje weg bij het vakje. Zo simpel is het!

1472213003-whatsappartikel

Copyright: Motherboard

Optie 2
Heb je de voorwaarden al wel geaccepteerd, maar ben je daar achteraf gezien toch niet zo blij mee? Niet getreurd, want ook voor jou is er dan nog een uitweg! Je hebt namelijk 30 dagen om je overhaaste beslissing terug te draaien. En dat doe je als volgt: ga naar Settings – Account – Share my account in de app. Onderaan staat er wederom een vakje waar het vinkje uit moet staan. Voila!

Bron: Motherboard, Cosmopolitan

Lees ook: