Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ben jij ook altijd te laat? Dan ben je gelukkiger én leef je langer

Ben jij ook altijd te laat? Dan ben je gelukkiger én leef je langer

Ben jij ook altijd te laat? Dan ben je gelukkiger én leef je langer

Sommige mensen lijken simpelweg niet in staat om ooit op tijd te kunnen komen. Vervelend, dat snappen we. Maar: misschien is het toch niet zo’n heel slechte eigenschap. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die altijd te laat zijn over het algemeen langer leven.

Optimist

Southern Living meldt namelijk dat mensen die te laat zijn over het algemeen veel optimistischer en onrealistischer zijn. Waarschijnlijk gaan zij ervan uit dat ze kunnen douchen en voor de hele week kunnen koken voordat ze je naar jullie afspraak gaan.

Productiever

Hoewel het een frustrerende eigenschap is blijkt dat er een zilveren rand aan zit. Uit recent onderzoek van Harvard blijkt dat de eigenschappen die mensen te laat maken precies dezelfde eigenschappen zijn die hen kunnen helpen langer en productiever te leven.

Onderzoek

Mensen die niet leren van het te laat komen geloven zelf ook oprecht dat ze een onhaalbaar schema kunnen aanhouden. Volgens onderzoekers van de Harvard Medical School: ‘ Onderzoek wijst uit dat optimistische vooruitzichten in een vroeg stadium van het leven een betere gezondheid en een lager sterftecijfer kunnen voorspellen tijdens een follow-upperiode van 15 tot 40 jaar.’

Lees ook
Volgens een deskundige: vooral aantrekkelijke vrouwen komen te laat

Ander gevoel van tijd

Bovendien is het belangrijk om te begrijpen dat te laat komen voor sommige mensen niet helemaal hun schuld is, omdat ze een heel ander gevoel van tijd hebben dan jij. Een team van wetenschappers legde één minuut op de klok en vroeg twee verschillende groepen mensen met Type A (ambitieus, assertief) of Type B (ontspannen, creatief) persoonlijkheden en vroeg hen om te raden hoeveel tijd er verstreken was. Uit hun onderzoek bleek dat mensen met type A-persoonlijkheden vermoedden dat gemiddeld 58 seconden waren verstreken, terwijl mensen met type B-persoonlijkheden dachten dat gemiddeld 77 seconden waren verstreken. Dat 19e verschil in waarneming zou snel kunnen oplopen, waardoor iemand erg laat zou zijn om te lunchen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Her | Beeld: GettyImages