Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Swaffelen

Swaffelen

Swaffelen

Hoewel het klinkt als iets tussen je waffel opentrekken en je snavel houden is het iets heel anders. Swaffelen: ‘het mannelijk geslachtsdeel laten slingeren en moedwillig tegen een object aantikken, onder andere met het oogmerk hierdoor een ander of zichzelf op te winden’.
Het is, zo werd gisteren bekend: het Woord van het jaar 2008.

Op de tweede plaats eindigde wiiën, en op de derde bankendomino. De overige woorden die het jaar 2008 het best zouden typeren, waren: smirten, slaaprijden, zweef-tv, duyvendakken, gastroseksueel, horroropa en hufterindex. (Weet je bij sommige woorden écht niet waar het over gaat? Je bent niet de enige hoor. De betekenis ervan vind je hier.)

Maar goed, swaffelen dus. Swaffelen kwam in 2008 onder de aandacht door het nieuws dat een leerling van school was gestuurd omdat hij tijdens een studiereis naar India de Taj Mahal had ‘geswaffeld’ en daar een filmpje van op YouTube had gezet. Tja…

Nu we het toch over het laten slingeren van het mannelijk lid hebben: het kan nog. Vandaag dag 30 en nog geen ‘vuiltje’ aan de lucht (of in den onderbroek). Ik houd jullie op de hoogte.

Update:

Overigens vind ik horroropa meer als een geslachtsziekte klinken en denk ik bij wiiën aan een avondje gezellig met zijn tweetjes cocoonen op de bank. Een zweef-tv is voor mij een tv die niet staat maar hangt (zweeft dus), en bij een gastroseksueel denk ik aan iemand die het opwindend vindt om windjes te laten…
Maar goed, misschien moet ik mijn (s)waffel houden.