Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Sushi eten: je doet het waarschijnlijk al heel je leven fout

Sushi eten: je doet het waarschijnlijk al heel je leven fout

Health
Sushi eten: je doet het waarschijnlijk al heel je leven fout

Newsflash: we eten sushi al heel ons leven op de foute manier. Je mag de rijst blijkbaar niet in de sojasaus dippen en hapjes nemen is uit den boze. Ontdek hier hoe je het wel goed doet en eet volgende keer sushi als een pro.

  1. Wrijf de chopsticks nooit tegen elkaar. Als je ze niet gebruikt, leg je ze parallel met jezelf op het porseleinen houdertje (als er eentje op tafel staat). Ook als je klaar bent met eten, plaats je de stokjes in het houdertje.
  2. Staat er een gemeenschappelijke schotel sushi op tafel? Dan moet je de achterkant van je chopsticks gebruiken om iets van de schotel te nemen. Niet de kant waar je al op hebt gesabbeld.
  3. Meng de wasabi niet met de sojasaus tot een soepje. Traditioneel bepaalt de chef wat de juiste hoeveelheid wasabi is. Vandaag de dag is het een kwestie van persoonlijke smaak. Maar de wasabi gaat dus op de nigiri (langwerpig stukje rijst met topping) en niet in het schoteltje.
  4. Nigiri mag je met je handen eten, sashimi (rauwe vis) uitsluitend met chopsticks.
  5. Als je nigiri eet, mag je enkel de viskant in sojasaus dippen en niet de rijstkant. De rijst absorbeert te veel sojasaus waardoor het geheel te zout zal smaken.
  6. Nigiri eet je in één hap en niet in stukjes. Toegegeven, dat is niet altijd makkelijk. Soms zijn de stukken vrij groot.
  7. De geconfijte gember eet je niet samen met de sushi, maar tussen twee soorten sushi door. De gember is een soort schoonmaakmiddeltje voor je mond.
  8. Stop je chopsticks niet in je stukje sushi als een vorklift, maar probeer je stokjes juist te gebruiken. Oefening baart kunst.
Bron: Sushifaq.com | Gif: Giphy

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee