Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 3 tips voor minder stress op de werkvloer

3 tips voor minder stress op de werkvloer

Health
3 tips voor minder stress op de werkvloer

Oei, oei, oei, het is zondag en dat betekent voor de meesten van ons dat een nieuwe werkweek in aantocht is. Zo snel al? Je bent pas net bijgekomen van de afgelopen week! Zie jij ook op tegen alweer een hele drukke week vol stress? Deze drie makkelijke tips zorgen voor minder stress op de werkvloer. 

Stress op de werkvloer begint vaak al op zondag, want dan komt het besef dat je morgen weer aan het werk moet. En de kans is groot dat je van maandag tot en met vrijdag onder hoge druk presteert en pas op vrijdagavond rustig adem kunt halen. Dus waarom de stress niet al op de werkvloer in de kiem smoren? Hieronder een drietal tips die je helpen bij stressvermindering.

1. Adem

Het klinkt eenvoudig, maar de meeste mensen vergeten te ademen wanneer ze geconcentreerd aan het werk zijn of stress hebben. Hierdoor ontstaat een domino aan stressreacties. Diep in ademen door de neus met de focus op je navel zorgt voor directe ontspanning. Probeer maar eens en je zult de stress op de werkvloer voelen verdwijnen.

2. Ontspan je lichaam

Zodra je achter de computer zit of op de werkvloer loopt, kan je lichaam een gespannen houding aannemen. Let maar eens op je houding, trek jij ook je schouders op tot aan je oren? Hiermee laat je je lichaam onbewust een herinnering aan stress herhalen. Probeer daarom minimaal één minuut per dag je lichaam van top tot teen te scannen en bewust te ontspannen. Van je hoofd tot aan je tenen, slechts een paar rek- en strekoefeningen zijn nodig om alle stress op de werkvloer letterlijk van je af te schudden.

3. Neem een beeldscherm-pauze

Vind jij goed ademhalen en het ontspannen van je lichaam al een uitdaging? Probeer dan maar eens ieder uur een beeldschermpauze in te lassen. We zijn allemaal dol op technologie, maar feit is dat onze lichamen hier nog niet op zijn aangepast. Zo worden we overspoeld met informatie en signalen. Ieder uur een beeldscherm-pauze van een aantal minuten (dus óók geen telefoon!) stimuleert je lichaam om op te laden en te herstellen. Je hersenen krijgen hierdoor weer ruimte voor nieuwe ideeën en is dat niet juist wat we willen op de werkvloer?

Naast deze tips voor stress op de werkvloer, schreven we eerder al 6 tips om van je vreselijke zondagavondgevoel af te komen. En wil je weten wat de 5 dingen zijn die alle succesvolle vrouwen doen op zondag? Ontdek ze hier.

Lees ook:

Uit deze 3 dingen bestaat de ochtendroutine van succesvolle vrouwen

Aha! Dit is de reden waarom je jouw to do-lijst nooit volledig afwerkt

Shoppen is altijd een goed idee