Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Waarom het strand niet alleen leuk, maar ook heel gezond is

Waarom het strand niet alleen leuk, maar ook heel gezond is

Health
Waarom het strand niet alleen leuk, maar ook heel gezond is

Het is misschien nog wat fris, maar het is prima weer voor een strandwandeling. Uit nieuw onderzoek blijkt dat dit niet alleen maar leuk, maar ook nog heel gezond is. 

Lees ook: WOW! Dit Nederlandse strand staat in de top 21 van beste stranden ter wereld

We weten allemaal wel hoe ontspannend een heerlijke strandwandeling kan zijn. De wind in je haren, verstand op nul, het is geweldig! Nu blijkt ook uit onderzoek dat een bezoekje aan het strand om een aantal verschillende redenen heel gezond voor je is.

Stressverminderend
Onderzoekers uit Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten hebben ontdekt dat een strandwandeling zorgt voor een afname aan stress. Dat zou komen door de blootstelling aan de kleur blauw. Deze kleur, die op het strand in overvloed aanwezig is, zorgt voor een kalmer gemoed.

Rust
Een natuurlijke achtergrond, zoals een weiland of bos kan het brein een beetje ontlasten. Het strand is hier bij uitstek de plek voor. Kalme kleuren en veel leegte, zoals het strand eruitziet, zijn een makkelijke omgeving om te verwerken voor je brein. Geen flikkerende lichten, drukke etalages of harde achtergrondgeluiden, maar juist rust en leegte.

Zeelucht
Behalve mentale, zijn er ook fysieke voordelen. De zeelucht bevat weinig pollen en stuifmeel en dat maakt het een verademing voor astma- en hooikoortspatiënten.

Motiverend
Volgens het onderzoek zijn mensen die in de buurt van de zee wonen gezonder dan mensen die niet aan de kust wonen. Het is niet helemaal bewezen, maar het zou zomaar kunnen komen door het motiverende effect van de kust. Het lijkt er namelijk op dat deze omgeving mensen aanspoort tot een actievere levensstijl.

Bron: Her.ie

Shoppen is altijd een goed idee