Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Straling in je huis: hoe blijf je gezond?

Straling in je huis: hoe blijf je gezond?

Straling in je huis: hoe blijf je gezond?

De hoeveelheid elektrische apparaten in huis wordt steeds groter, en omgeven ons dag en nacht in een omgeving die als het ware ‘vervuild’ is met elektro magnetische straling.

Denk hierbij aan straling van de mobiele telefoon, de computer, het draadloze netwerk, de televisie, de elektrische kookplaat, verlichting, de wekkerradio etc. Maar ook zorgen de zendmasten buiten vaak voor veel overlast binnenshuis.

Elektrosensitiviteit
Al deze elektrische apparaten en zenders zenden in meer of mindere mate een hoeveelheid elektromagnetische straling uit. Ons lichaam is een heel vernuftig elektromagnetisch systeem waarvan de werking van ieder celletje afhangt van de ander. Als dat systeem constant wordt verstoord door allerlei andere elektromagnetische signalen, dan kun je daar diverse klachten door gaan ervaren. Dit noemen we elektrosensitief.

Steeds meer mensen zijn of worden elektrosensitief. Zij ontwikkelen klachten bij blootstelling aan elektromagnetische straling. Vaak hebben zij geen idee dat dit de oorzaak van hun vaak vage klachten is. Deze kunnen variëren van hoofdpijn, migraine, allergieën, vermoeidheid, hyperactiviteit en concentratiestoornissen (bij kinderen veel voorkomend!) stijve spieren tot zelfs hartritmestoornissen aan toe.

Hoe bescherm je jezelf en je kind(eren) tegen al deze invloeden op onze gezondheid?

Je kunt een aantal eenvoudige maatregelen nemen om je te beschermen tegen deze zogenaamde  elektrovervuiling. Je kunt eens gaat kijken naar hoe je leeft en woont, en als je het weet kun je verbeteringen invoeren. Van het simpele uitschakelen van de mobiele telefoon als het vervangen van de draadloze telefoons door types die minder stralen of helemaal niet (weer ouderwets met een draadje). Je kunt er HIER meer over lezen.

Zolang de overheid in Nederland haar kop nog in het zand steekt op dit gebied, kunnen wij er voor kiezen zelf maatregelen te nemen om in ieder geval thuis de blootstelling aan straling te verminderen. Zo kun je je mobieltje voorzien van een CMO bescherming. Je kunt over deze manier van bescherming van jezelf HIER meer lezen.Hoe creëer je weer een veilig Healthy Home?

Wil je meer weten wat je zelf kunt doen om de straling te verminderen en je klachten te lijf te gaan dan helpt Chantal Heesakker van het adviesbureau Heart for Home je graag verder. Zij maakt mensen bewust van hun leefomgeving en hun manier van leven. Zij heeft met haar adviezen al veel mensen geholpen bij het verminderen van klachten die voortkwamen uit elektrosensitiviteit. Vaak zijn wat simpele aanpassingen in huis of op de werkplek al voldoende.

Wil je hier meer over lezen? Kijk dan dan op www.heartforhome.nl


Healthproducts


Ella Taal is founder van www.healthproducts.nl.
Deze website biedt de bezoeker pure schoonheid-, gezondheid- en life-styleproducten. Je vindt er allerlei informatie, het online magazine Leef Puur, een Gezondheidsplein en alle inns and outs over Yoga. Iedereen die op zoek is naar meer balans in haar/zijn leven kan op HealthProducts terecht. Ook is het mogelijk om vragen te stellen en persoonlijk advies te krijgen.