Je bent hier: Home > Health > Stomend het weekend in

Stomend het weekend in

Health
Stomend het weekend in

Zo net voor het weekend nog even een berichtje. Nu zul je bij stomen meteen aan snel, simpel en gezond denken. Snel en simpel is dit toetje maar maakt helaas niet slank. Daarom: serveren met warme chocoladesaus of een flinke toef lobbige vanilleroom waaraan je best nog een scheutje van je favoriete likeur mag toevoegen!

Chocoladestoompuddinkjes, voor 4:

100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacaopoeder
40 gram suiker
1 ei
60 gram gesmolten boter
50 ml melk
extra nodig: 4 ingevette hittebestendige espressokopjes of souffléschaaltjes

Zeef het bakmeel met de cacaopoeder en meng er de suiker en een snufje zout door. Klop het ei los, voeg de boter en de melk toe en schenk dit al kloppend bij het bakmeel. Klop tot een glad, dik beslag en schep in de kopjes. Wie over een stoomoven beschikt, stoomt deze puddinkjes 20-25 minuten op 90 ºC. Geen stoomoven? Dek de kopjes dan af met hittebestendig plasticfolie en zet ze in een lage ovenschaal. Vul de ovenschaal met heet water tot net onder de rand en bak de chocoladepuddinkjes tot ze stevig zijn, zo’n 30 minuten, in een voorverwarmde oven van 180 ºC. Neem de kopjes uit het water, verwijder de folie en stort de puddinkjes. Warm zijn ze op hun lekkerst!

Shoppen is altijd een goed idee