Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Nooit meer een stinkende bidon: zo maak je ‘m voor eens en altijd goed schoon

Nooit meer een stinkende bidon: zo maak je ‘m voor eens en altijd goed schoon

Nooit meer een stinkende bidon: zo maak je ‘m voor eens en altijd goed schoon

Je bidon gaat overal mee naartoe normaal gesproken: tijdens een wandeling in het park, naar je werk (alleen nu even niet), noem het maar op. Maar hoe goed je ‘m ook uitwast, na een tijd komt er toch een stinkende geur uit de drinkfles. Hoe los je dat op?

Want boenen met een afwasborstel of regelmatig in de vaatwasser heeft helaas maar niet het beoogde resultaat. Je blijft je drinkfles een beetje ruiken. Niet lekker natuurlijk, maar gelukkig zijn er nog andere oplossingen.

Stinkende bidon

Hoewel je lekker bezig bent door je bidon goed uit te wassen, blijven er vaak nog steeds schimmels en bacteriën achter in de rand. Hoe raak je deze kwijt? Nou, door je fles een nachtje in de vriezer te leggen. Hierbij moet je wel goed kijken of jouw variant dit overleeft: zou zonde zijn als-ie hierdoor stuk gaat.

Bruisen maar

Heb je een vaatwasser, dan is er een grote kans dat je ook tabletten hiervoor in huis hebt. Superhandig, want door deze doormidden te breken en te laten oplossen in water in de bidon, is-ie na een paar uur schoner dan schoon. Wel even goed uitspoelen naderhand. Geen afwasmachine? Dan is ook azijn een goede methode. Vul je drinkfles met dit goedje en laat ook dit een nacht weken. Goed afwassen daarna met heet water en wat afwasmiddel en jouw fles ruikt weer naar roosjes (of afwasmiddel natuurlijk).

Lees ook
Bah: zoveel bacteriën zitten er op jouw (hergebruikte) waterflesje

Shake it

Mochten al deze middeltjes niet zo jouw ding zijn, dan is er altijd nog je good old friend baking soda. Heet water in de fles, een theelepel van deze substantie erbij en schudden maar voor twee minuten. Vervolgens nog goed uitspoelen en je beker is weer klaar voor gebruik. Geen stinkende bidon meer de komende tijd!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock