Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De voordelen van het nieuwe zoetje stevia

De voordelen van het nieuwe zoetje stevia

De voordelen van het nieuwe zoetje stevia

Voor de echte zoetekauw klinkt stevia vast als muziek in de oren: het perfecte alternatief voor suiker en steeds meer producten zijn ermee gezoet. Het is niet alleen 100% natuurlijk, maar bevat ook nog eens geen calorieën. Het past daardoor perfect in de trend dat eten zo natuurlijk mogelijk moet zijn. Maar het heeft nóg meer voordelen.

Gezond gebit
Stevia remt de groei en voorplanting van schimmels en bacteriën. Gebruik van stevia in tandpasta’s en mondwaters helpt hierdoor gaatjes en tandbederf te voorkomen, en beschermt het tandvlees tegen ontstekingen.

Strakke huid en glanzend haar
Door de antioxidanten die stevia rijk is, wordt het in crèmes gebruikt. Het zorgt ervoor dat de huid gladder en strakker wordt en het helpt rimpels te verminderen. Daarnaast kan het worden gebruikt als een ingrediënt in shampoos en conditioners, waardoor je haar zacht, glad en glanzend wordt. Een ware boost voor je huid en haar dus!

Wonder bij wondjes
Stevia beschikt ook over zogenaamde antiseptische ingrediënten, die helpen bij infecties. Zo is stevia ook een toevoeging in de behandeling van verschillende huidaandoeningen, zoals zweren, eczeem, puistjes en acne, en helpt het wonden te genezen.

Constante bloedsuikerspiegel
Stevia is rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder chroom, zink, magnesium, vitamine B3 en selenium. Deze verschillende voedingsstoffen helpen bij het verlagen en handhaven van de bloedsuikerspiegel. Het helpt om scherper te worden en zorgt voor meer energie.

Geen calorieën
Omdat zoetstof uit stevia geen calorieën bevat, is het heel welkom in het eetpatroon van mensen met diabetes en passend bij een gebalanceerde levensstijl. Coca-Cola speelt hier ook op in door nu Coca-Cola life te introduceren in Nederland. Gezoet met ingrediënten van natuurlijke oorsprong; suiker en zoetstoffen uit stevia, en daardoor met een derde minder calorieën.