Je bent hier: Home > Health > Eens of oneens? ‘Mensen die vegetariër zijn maar wel vis eten, zijn stom’

Eens of oneens? ‘Mensen die vegetariër zijn maar wel vis eten, zijn stom’

Health
Eens of oneens? ‘Mensen die vegetariër zijn maar wel vis eten, zijn stom’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Mensen die vegetariër zijn maar wel vis eten, zijn stom’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Na alle misstanden kun je ‘Temptation Island’ niet meer schaamteloos kijken’

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Cobi: Ik vind dat helemaal niet stom/dom… er zijn zoveel vegetariërs die af en toe vlees of eieren eten omdat hun lichaam anders gaat protesteren. Een volwassen mens heeft ca. 70 gram vlees per dag nodig… en inderdaad geen hele koe! Je gezondheid begint toch bij jezelf!

Helena: Dat zijn pescotariërs en geen vegetariërs.

Iris: Zullen we mensen wat meer zelf laten beslissen wat ze willen? En misschien eens vragen waarom ze het willen voordat we oordelen?

Michelle: Dat is afhankelijk van de reden die ze hebben om geen vlees te eten. Als deze mensen geen vlees eten omdat ze dit niet lekker vinden, zich er gezonder bij voelen et cetera, dan zie ik niet in waarom vis eten raar zou zijn. Als deze mensen echter geen vlees eten omdat het zielig is voor de dieren of het slecht zou zijn voor het milieu en dan wél vis eten, dan zet ik persoonlijk daar wel mijn vraagtekens bij ja.

Liesbeth: Een vegetariër eet geen voedingsmiddelen waarvoor een dier is gestorven. Iemand die geen vlees eet maar wel vis, is dus geen vegetariër. Het is in mijn ogen wel onrespectvol om zo iemand stom te noemen. Wat je al dan niet eet, is een persoonlijke keuze.

Marian: Je bent GEEN vegetariër als je vis eet!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee