Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eens of oneens? ‘Thuis sporten is vele malen moeilijker dan jezelf naar de sportschool slepen’

Eens of oneens? ‘Thuis sporten is vele malen moeilijker dan jezelf naar de sportschool slepen’

Eens of oneens? ‘Thuis sporten is vele malen moeilijker dan jezelf naar de sportschool slepen’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Thuis sporten is vele malen moeilijker dan jezelf naar de sportschool slepen’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Het is onrealistisch om te denken dat het leven ooit nog wordt als vóór de coronacrisis’

stelling thuis sporten

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Irene: Het vergt wat meer discipline, want je hebt niet je trainer en/of sportmaatjes waar je afspraken mee maakt en je motiveren. Tegelijkertijd biedt het ook veel mogelijkheden; je bent veel flexibeler in je tijd. En doordat je niet van en naar de sportschool hoeft te fietsen, scheelt het je ook tijd. Met een goede motiverende workout die je ook leuk vindt, is het heel goed te doen! (Livestreams van o.a. lessen bodypump zijn bij mij favoriet.)

Hendriëtte: Haha, ja. We hebben op zolder diverse apparaten staan, die ik binnenkort eerst maar even moet gaan afstoffen.

Stephanie: Ik heb er geen moeite mee. Ik fitness gewoon via YouTube thuis, geen sportschoolfan hier.

Martine: Jazeker. In de sportschool heb ik alles. Thuis te veel afleiding en niet de spullen of stok achter de deur.

Claudia: Ik vind van niet, ik sport elke dag in de garage, kijk op pinterest voor variatie in oefeningen. Ik vind het ideaal.

Marie-Jeanne: Klopt zeker. Ik mis mijn sportmaatjes.

Rene: Het sociale aspect is er thuis niet, de gezelligheid, de lolletjes, het stimulerende en motiverende van de andere sporters ontbreekt. Je stopt thuis wat sneller omdat je moe bent of het warm hebt of omdat het een rotoefening is. Geen airco, dus eigenlijk snel te warm om te trainen.

Suzanne: Nee, thuis is juist heerlijk! Hoepelen, touwtjespringen, vijf keer per week een workout van zeven minuten. En één keer per week een uur lang online. Zonder gewichten. En je hoeft er de deur niet voor uit. Direct daarna douchen. Kost minder tijd.

Francisca: Eens! Als ik met mijn personal trainer afspreek bij de sportschool, moet ik komen. Thuis ligt de bank toch echt lekkerder…

Jiska: Makkelijk! Heb nu meer gesport sinds ik thuis zit, dan voor de coronacrisis.

Cathelijne: Meer een stok achter de deur bij de lesjes in de sportschool. Als je een paar keer niet bent geweest, vragen bekenden waar je was en de trainer let op of je wel fanatiek genoeg meedoet! Plus gezelliger.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock