Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Eens of oneens? ‘Influencers die doorslaan in body positivity posts roepen meer irritatie op dan bewondering’

Eens of oneens? ‘Influencers die doorslaan in body positivity posts roepen meer irritatie op dan bewondering’

Health
Eens of oneens? ‘Influencers die doorslaan in body positivity posts roepen meer irritatie op dan bewondering’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Influencers die doorslaan in body positivity statements roepen meer irritatie op dan bewondering’.

Meningen van Flair-lezeressen

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Manon: Het is inderdaad wel een beetje vervelend dat tegenwoordig mijn hele Instagram er mee vol staat. Het zijn uiteraard allemaal prachtige meiden en op het begin dacht ik echt: wauw, top dat deze bepaalde meiden zo open zijn en het goede voorbeeld laten zien. Maar nu denk ik dat veel buiken ineens uitgeknald worden en billen dicht worden geknepen. Dat is niet echt body positivity, meer aandacht…

Miranda: Volgens mij zoeken ze vanuit een of ander complex allemaal bevestiging. Doodeng tegenwoordig.

Kirsten: Wanneer sla je door? Zolang er nog steeds gebodyshamed wordt, blijkt het toch nodig te zijn dat we allemaal de boodschap uitdragen dat je goed bent zoals je bent! En dat áls je wat aan je lijf wilt doen, dat dat moet zijn omdat jij je daar zelf beter bij voelt, niet omdat een ander zegt dat je moet afvallen, aankomen, sporten, normaal moet doen of whatever.

AmsterdamLunchbox: Ik vind het super dat er vrouwen zijn die laten zien dat alle maten mooi en goed zijn, en dat je je niet hoeft te meten aan de modellen. De jonge meisjes krijgen het zoveel zwaarder dan wij dat hadden met TikTok, Instagram etc. Als ze dan ook dit ertussen zien, dan is het misschien nog iets luchtiger.

Lees ook
Eens of oneens? ‘In de stad wonen terwijl je daarbuiten voor hetzelfde geld een villa kunt kopen, is onbegrijpelijk’

Chocojunk007: Niet mee eens, er wordt nog altijd veel te veel gebodyshamed. Er is nog een lange weg te gaan.

Joske: Laten we gewoon stoppen met overal wat van te vinden of een mening over te hebben. Hier wordt de wereld precies niks leuker van.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee