Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Schrijf je in voor Rokjesdagloop 2015

Schrijf je in voor Rokjesdagloop 2015

Schrijf je in voor Rokjesdagloop 2015

Vandaag, op zondag 21 december, de korste dag van het jaar, opent de inschrijving van de vierde Rokjesdagloop met Flair op het Science Park in Amsterdam. Wees er snel bij!

Run

Na een te gekke derde editie waarbij ruim 12.000 euro bijeen werd gelopen voor Stichting MS Research, kun je op de kortste dag van het jaar (vandaag dus!) al vooruitlopen op de komende lente. Vandaag opent de inschrijving voor de vierde editie van de Rokjesdagloop met Flair. Het evenement vindt plaats op maandag 6 april 2015, Tweede Paasdag, in Science Park Amsterdam. Leuker kun je de lente niet beginnen!

Er wordt een ‘run’ verwacht op startbewijzen, vooral van vriendinnenteams.  Als je zeker wilt zijn van deelname, doe je er slim aan je direct aan te melden via www.rokjesdagloop.nl. Studenten krijgen korting, voor vriendinnen- en businessteams zijn er speciale inschrijfformulieren. Bovendien profiteer je van early-birdkortingen per startbewijs. De afstanden zijn 5 en 10 km. Het parcours van de 10 km is vernieuwd en bestaat nu uit één grote, afwisselende ronde.

Gezin

Als vorige jaren is er na afloop weer de gezellige Pasta & Prosecco Party met DJ in Eetcafé Oerknal. Deze keer geen maaltijd, maar een stijlvol pastagerechtje (ook vega) en een glas prosecco (ook alcoholvrij) voor slechts € 7,50. Je kunt de party (ook voor derden!) bijboeken bij je inschrijving, net als een vrijwillige bijdrage aan MS Research of het unieke RDL-shirt 2015 (€ 19,50). Voor meisjes én jongens van 4 t/m 12 jaar is er traditiegetrouw de Stadsdeel Oost KidsRun over 1 km. De ultieme kans om je klasgenoten, broer of zus het nakijken te geven. Ouders of grootouders mogen natuurlijk meelopen!

Ode

Even een misverstand uit de wereld: Rokjesdagloop met Flair is geen stilettorun of hakkenrace, maar een écht hardloopevenement voor vrouwen. Het is een ode aan de lente en aan de in 2009 overleden auteur/columnist Martin Bril die rokjesdag omschreef als ‘die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met blote benen eronder.’ Hij zag in rokjesdag een optimistische dag, een dag van blijdschap ‘(…) omdat de winter echt voorbij is en de zomer voor de deur staat, ontzag voor vrouwen die het voortouw nemen, het goede voorbeeld geven, de teugels laten vieren.’

Ga voor meer informatie en inschrijving naar www.rokjesdagloop.nl.